Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Bolton-United 0-4 (0-1)

Efter ett nästintill sömnpiller till första halvlek och en imponerande andra halva på matchen kunde en relativt enkel och viktig enkel bärgas på Reebok Stadium.

Segern var viktig i dubbel bemärkelse då Chelsea tidigare under dagen fullkomligt kört över Villa med hela 7-1! Imponerande får man lov att säga. Arsenal tappade viktig mark då man bara fick 1-1 på St Andrews mot Birmingham. Detta gör att matchen på lördag mot Chelsea blir en ren o skär seriefinal som med största sannolikhet kommer vara avgörande för guldstriden.

Tillbaka till matchen då. Fergie valde att vila en del spelare inför den viktiga matchen på tisdag. Spelare som saknades var Carrick, Rio, Park, Rooney. Den sistnämnde satt inte ens på bänken, vilket i alla fall för undertecknad kändes oroväckande. Förhoppningsvis är det ingen fara till resan till Tyskland. Detta betydde att Berba spelade ensam på topp med Giggs strax bakom sig. Startelvan såg ut som följer;

VDS
Neville-Vidic-Evans-Evra
Valencia-Fletcher-Scholes-Nani
Giggs
Berbatov.

Bänk: Kuszhak, Rafael, De Laet, Carrick, Gibson, Park, Macheda

Bolton ställde upp med flera spelare som jag ej räknade med i införrapporten. Owen Coyle valde följande elva spelare;

Jääskeläinen
Ricketts-Cahill-Knight-Samuel
Lee-Cohen-Muamba-Wilshere
Elmander-Davies

Domare för dagen var Martin Atkinson

1:a halvlek
Bolton börjar faktiskt matchen piggast. Man skapar inga chanser, men har ett litet tryck mot VDS-mål. Det tycks vara lite oroligt i försvaret under denna period, kan ha haft med att Rio saknas. Efter ungefär tio minuter spelade tar bortalaget över och har ett kompakt tryck mot finnen i hemmaburen. Flera fina inläggschanser sloåss tyvärr bort. Första riktiga målchanser kommer efter ca 20 min spelade. Fletcher kommer runt på högerkanten och slår ett inlägg mot första stolpen som Berba skarvar. Jääskelläinen räddar vid sin första stolpe till hörna. Kommade hörna resulterar i en ny sådan, och på den följande får Evans en bra, men ovan som han är i dessa lägen slår han bollen över i bra läge.

En stund efter blir Elmander frispelade i bra läge och skjuter ett bra skott ur ganska dålig vinkel som VDS räddar bra till hörna. Efter halvtimmen spelade kombinerar Nani och Evra fint på vänster kanten. Bollen går fram till Berba som frispelar Giggs, som hamnar i ett fint läge vid straffområdeslinjen. Skottet som följer är dessvärre mycket tamt och går utanför finnen i målets vänstra stolpe.
Efter 37 minuter kommer Giggs runt på vänsterkanten efter en fin passning-över-huvudet av Nani. The Welsh Wizard slår en hård boll längs marken mellan målvakt och backlinje, och vem dyker upp där, om inte Självmål! 1-0 efter att Samuel borrat in bollen i stolproten! Riktigt bra avslutning ska sägas. Självmål förstärker där med sin andra plats i skytteligan och Giggs sin förstaplats i assistligan.

Ett par minuter efter drar Muamba iväg ett bra skott mot krysset, strax utanför straffområdet. Läget känns hopplöst, men på ett mirakulöst sätt sträcker sig vår holländare ut i sin fulla längd och gör en magnifik räddning till hörna. Där hade i alla fall jag räknat med kvittering, men VDS visar varför han är en av världens bästa målvakter.

Domare Atkinson blåser av halvleken efter en tilläggsminut, en halvlek som präglats av mycket kamp och lite skönspel.

2:a halvlek
Precis i början av andra halvlek sliter Berba sig loss och kommer in i straffområdet. När han nästintill fri med Jääskeläinen ska avsluta halkar vår bulgar bort chansen.

Första delen av halvleken agerar de röda passivt och Bolton tar faktiskt över matchen, utan att skapa några direkta chanser. Det känns dock lite oroväckande att man redan börjar backa hem och spela på resultatet.

I 69:e minuten får Valencia bollen på högerkanten. Denne spelar en fin boll till Fletch, som utanför straffområdet drar på ett tungt skott med vänstern. Jääskeläinen kan inte hålla skottet, vilket leder till att Berba dyker fram och rakar in viktiga 2-0!

Efter 73 minuter gör lagen ett par byten. Coyle plockar ut Elmander och Cohen och ersätter dessa med Klasnic och Matt Taylor. SAF å sin sida tar ut Scholes (sparas till tidag?) och byter in Carrick.

Fem minuter efter byten får Nani bollen på vänsterkanten i Boltons straffområde. Han avvaktar, för att sedan peta bollen och slå den hårt längs marken in i en hög av spelare. Först på bollen är Berba, som retfullt enkelt styr in lagets tredje och sitt andra mål för matchen. Mycket fin framspelning av portugisen ska sägas.

Med tio minuter kvar gör Fergie sitt andra byte, vilket innebär att Fletch (även han sparas) går ut och in komemr Gibson. Denne hinner inte vara på planen i mer än två minuter innan denne är bokförd i målprotokollet. Nani kommer i exakt samma läge som vid 3-0 målet. Denna gång väljer han att spela bollen snett-inåt-bakåt, där Gibs dundrar fram och använder sin slägga till högerfot och dunkar in 4-0 via Jääskeläinen och ribban. Även denna gång är Nani regissör på ett mycket bra sätt.

Med fem minuter får Macheda göra sina första minuter för årets Premier League säsong, då han ersätter Giggs. Efter tre minuters tilläggstid blåser Martin Atkinson av matchen, vilket innebär att serieledning är återtagen!

Sammanfattning
En tuff bortamatch som slutade i en stabil seger. Flera spelare glänser idag. Nani är en av planens bästa och kröner sin insats med två mål. Berba gör återigen en mycket bra match. Hans form tycks hålla i sig, vilket är mycket glädjande med tanke på slutstriden. Att ha två formtoppade anfallare är inget man tackar nej till. Vidic gör en grym match där bak och det märktes inte att Rio var borta idag, möjligen i de första minuterna av matchen. Matchen visar även att beroendet av Rooney, gud förbjude att denne är skadad, inte är så stort trots allt. Sammanfattningsvis håller formen i sig och det behövs med tanke på spelschemat. Som de flesta vet är det match mot Bayern Munich på tisdags och på lördag väntar seriefinal. Bring On Chelsea!

City are a massive club

// Daniel Axmarker, Svenska Fans

2010-03-27| 18.30 | Premier League
BOLTON WANDERERS – MANCHESTER UNITED 0-4 (0-1)
0-138SAMUEL, SJÄLVMÅL (Giggs)
0-269DIMITAR BERBATOV (Fletcher)
0-378DIMITAR BERBATOV (Nani)
0-482DARRON GIBSON (Nani)
MANCHESTER UNITED
van der Sar
Neville, Vidic, Evans, Evra
Valencia, Fletcher (Gibson 81), Scholes (Carrick 74), Giggs (Macheda 85), Nani
Berbatov
Avbytare: Kuszczak, Rafael, De Laet, Park
Varningar: inga
BOLTON WANDERERS
Jaaskelainen – Ricketts, Cahill, Knight, Samuel – Lee, Muamba, Cohen (Taylor 74), Wilshere – Elmander (Klasnic 73), K Davies
Avbytare: Al Habsi, Riga, M Davies, A O’Brien, Weiss
Varningar: inga
Domare: Martin Atkinson | Arena: Bolton Stadium (Bolton) | Publik: 25 370