Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En liten pessimistisk syn på säsongen som kan ta slut i morgon

Carling Cup i bagen.
FA-cupen en särdeles pinsam historia.
Champions League förvandlat från en klang- och jubelföreställning till ett … vad var det som hände.
Och så ligan då.
I morgon kan vi gå upp i serieledning via en schysst insats på Ewood Park (jag tvivlar på att vi vinner) och chansen att nå högst finns fortfarande. Men är det egentligen logiskt?  Har United spelat tillräckligt bra för att förtjäna att slåss om ligatiteln? Har inte det här med nästan hela facit i hand  varit en ganska medelmåttig säsong med United mått mätt?
Jo.
Det är svårare än tidigare att peka ut en 90 minuters lång uppvisning i någon av matcherna än det varit på länge. Fyra 0-poängare på Old Trafford är för dåligt.  Centrala spelare som Carrick och i viss mån Berbatov har stagnerat. Resultatet av att inte ha en riktig backup till världens bäste vänsterback har gjort att världens bäste vänsterback tvingats spela hela tiden och därmed inte kunnat göra sig själv rättvisa efter nyår.
Förstahalvlekarna har varit under all kritik vid så många tillfällen att jag tappat räkningen. Mittfältet har dominerat vissa matcher – andra gånger har det blivit överkört. Scholes är bra mot sämre lag, Carrick är inte bra alls längre och Anderson blir det ingenting av. Försvaret har varit stirrigt värre och det saknas en kompatibel högerback. När Rooney varit skadad har ersättarna stått för bredd snarare än spets.
Och ändå har United chansen att bli mästare. Jag är inte på det klara om det säger mer om Uniteds Rooneys jävlaranamma eller om kalibern på övriga lag i England.
En sak är säker: Vinner United inte i morgon är säsongen över.
En annan sak som är säker: United behöver en playmaker.
Till sist: Om vi ”bara” vinner CC och kommer två eller trea i ligan medan Liverpool slutar fyra i ligan och tar hem Europa League – vilka har haft den bästa säsongen?