Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United måste ta tre poäng på Ewood Park!

Efter debaclet i veckan mot Bayern München i CL:s kvartsfinal (2:2) är det dags att ta nya tag. Det återstår fem matcher i ligan och kraven är klara: Fem vinster behövs för att ha en chans att vinna PL för fjärde säsongen i rad. Att göra detta hade varit smått mirakulöst mot bakgrund av att laget denna säsong varit enormt skadedrabbade samtidigt samt att truppen blivit svagare.

Det är inte riktigt dags att summera säsongen varför undertecknad inte tänker ha några längre utläggningar om framtiden, men konstateras kan att stommen i laget är bra. I veckan värvades den mexikanske landslagsanfallaren Javier Hernández (21 år). Att döma av videoklipp på www.youtube.com har han fina kvalitéer.

Mot denna bakgrund är det mot mittfältet som uppmärksamheten skall riktas mot. Sir Alex behöver två fullgoda innermittfältare och kanske en ytter för att återigen kunna vara ett hot i Europa. Det är bara att konstatera att det inte längre går att räkna med Scholes och Giggs (samt Neville i försvaret). Vidare är frågetecknen många kring Carricks form. I fallet Anderson är dubierna också många. Vad gäller Hargreaves är hans vara eller inte vara som vanligt upphöjt i dunkel. Gibson har stundtals visat framfötterna denna säsong och kan möjligen vara en fin tillgång på sikt. Irländaren måste få många fler chanser. I princip är det bara Fletcher som är självskriven som innermittfältare. Kantspelet ser bra ut med en Nani som bara tycks växa i självförtroende och kapacitet. Värvningen av Valencia har varit en formidabel succé, han har varit otroligt bra. I bakgrunden finns Park och Obertan som ersättare. Dessutom finns serben Tosic som möjligen kan ha vuxit genom utlåningen till Bundesligalaget FC Cologne.

Truppen till matchen är enligt följande: Van der Sar, Kuszczak, Foster, Neville, O’Shea, Rafael, De Laet, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra, Carrick, Scholes, Fletcher, Park, Gibson, Obertan, Valencia, Giggs, Nani, Berbatov, Macheda och Diouf.

Sir Alex kommer troligen att göra en del förändringar till söndagens match. Rooney är återigen skadad efter chansningen i veckans match. Det är återigen högerankeln som är problemet, men han väntas vara klar till matchen mot VÄRLDENS STÖRSTA OCH BÄSTA KLUBB den 17 april. Undertecknad tror att laget kommer att formeras enligt följande: VDS, Rafael, Vidic, Ferdinand, Evra, Valencia, Fletcher, Scholes, Nani, Macheda och Berbatov. Efter en mindre god insats i veckan lär inte Carrick få spela, men i övrigt känns det som om Fergie kommer att satsa på två anfallare i form av den unge Macheda (behöver speltid) och den så formmässigt pendlande Berbatov. Kanske kan Fergie ge O´Shea mer speltid genom att spela honom i försvar eller mittfält. Den så viktige irländaren har inte fått några negativa reaktioner på sin comeback efter fem månaders frånvaro. Bänken kan komma att innehålla följande spelare: Kuszczak, Neville, Fabio (Carrick), O´Shea, Giggs, Gibson och Diouf.

Hemmalaget har följande tupp till matchen: Robinson, Brown, Dunn, Olsson, Salgado, Pedersen, Nzonzi, Samba, Nelsen, Andrews, Givet, Jacobsen, Grella, Hoilett, Roberts, Diouf, Kalinic, Chimbonda, Jones, Emerton, Di Santo och Basturk. Rovers har till denna match lagkaptenen Nelson och Grella samt Andrews tillgängliga för spel.

Blackburn Rovers ligger på elfte plats i tabellen och har egentligen inget att spela för. Laget är svårslaget hemma och har på Ewood Park bara förlorat mot VÄRLDENS STÖRSTA OCH BÄSTA KLUBB samt Spurs denna säsong. Under 2010 är det bara Chelsea (1-1) som tagit poäng mot dem på hemmaplan. I ligan är mittfältaren Dunn bäste målskytt med åtta mål. Senaste mötet lagen emellan vann United med 2-0 (Den 31 oktober 2010) efter mål av Berbatov och Rooney.

Matchen visas på Canal + Sport 1 med start 14.30.