Matchrapport: city-United 0-1 (0-0)

Tredje vinsten mot lillebror denna säsong, och tredje vinsten på övertid! Oj, vad man som spelare och supporter skulle vara knäckt! Men framgång går och ska ej gå att köpa. Av de tre tidigare segrarna så är frågan om denna inte är den skönaste, särskilt när den kommer i Shittys hemmaborg. Men över till matchen så….

Hemmalaget ställde upp med ett väntat lag som följer;

Given
Onouha-Kompany-Toure-Bridge
Johnson-Barry-de Jong-Bellamy
Tevez-Adebayor

Bänk: Nielsen, Zabaleta, Ireland, Wright-Phillips, Santa Cruz, Vieira, Boyata

SAF bestämde sig att tajta till på innermittfältet och uppställningen tycktes vara defensiv. Rio kom inte till start, däremot var både Giggs och Rooney spelklara. Största överraskningen var för undertecknad att Gibson startade istället för Carrick. Startelvan som följer;

VDS
Neville-Vidic-Evans-Evra
Gibson-Scholes-Fletcher
Valencia-Rooney-Giggs

Bänk: Kuszczak, Rafael, O´Shea, Nani, Carrick, Obertan, Berbatov

Domare: Martin Atkinson (ordinarie domare Steve Bennet satt fast på flyplatsen i Bukarest och kom således inte till ”spel”)

1:a halvlek
Matchen börjar inte i det ”derby-tempo” som många förutspått, utan båda lagen är passiva och känner på varandra. Fletch får iväg matchens första skott mot mål, men hans skott från distans går tätt utanför Givens högra stolpe. Nästa möjlighet går till hemmalaget, då Tevez inte helt oväntat filmar till sig en frispark i närkamp med Gibs. Frisparken tar han själv och skottet mot krysset räddar VDS enkelt. Strax därefter är det Scholes som prövar lyckat med ett skott som han tyvärr inte får någon vidare träff på i bra läge och bollen rullar ett par meter utanför.

Första 25 min är händelsefattiga och präglas av lågt tempo och hårda närkamper, där Scholes visar att gammal är äldst när det gäller konsten att tackla.
Det dröjer till den 40:e minuten innan nästa målchans, som är halvlekens bästa. Valencia nickar ner en höjdboll till Rooney, som gör sin försvarare och i helt öppet läge framför mål placerar bollen strax utanför Givens högra stolpe. Detta läge ska en hundra procentig Wazza sätta, men i denna chans och i flera dueller på plan syntes det att han inte är helt frisk.
Första halvleken avslutas med en bra chans för Giggs på Valencias låga inlägg. Styrningen går tyvärr rakt på Given och efter en övertidsminut sammanfattar vi en händelsefattig, hård första halvlek.

2:a halvlek
Andra halvlek börjar väldigt lugnt och första riktiga chansen kommer inte förrän efter 10-15 minuter. City kommer då i ett 3-mot-2 läge, där rötägget till argentinare släpper ut bollen till Bellamy som misslyckas med skottet helt. Strax därefter byts Gibson ut till förmån för Nani. Hemmalaget gör även de sitt första byte strax efter, då Vieira ersätter en helt misslyckad Adam Johnson.
Första 20-25 min präglas av dåligt spel och många felpass från båda lagen. Tempot är dåligt och försvaren hinner samla sig varje gång något av lagen försöker anfalla.

Efter 70 minuter får Nani första chansen för halvleken när han styr Giggs inspel från vänster en bit utanför. Ett par minuter får Giggs så andra halvlekens bästa chans. Fri med Given ska han lägga bollen över den utrusande irländaren, men detta läser burväktaren och tar hand om bollen. Minuten efter byts en för dagen dålig Rooney ut och ersätts av Berbatov. Det märktes att foten hämmade vår striker och han kommer inte alls upp till sin vanliga nivå. I samma veva gör Mancini hemmalagets andra byte och sätter in Shaun Wright-Phillips istället för en anonym Adebayor.

Med en kvart kvar prövar de Jong lyckan med ett skott från distans som går rakt på VDS. Kort därpå får Evra syna det gula kortet efter en tackling på SWP. Mancini plockar sedan ut de Jong till förmån för Ireland. Även SAF gör sitt sista byte då Obertan ersätter Valencia med tio minuter kvar.

Ett par minuter efter slår Nani ett fint inlägg från höger som Berba når högst på. Nicken stryker Givens högra stolpe, och OM det hade gått på mål hade det med största sannolikhet suttit.
Med fem minuter kvar får hemmalaget sin stora chans. VDS kommer ut galet på en hörna, Onouha får ett jätteläge att avgöra och Vidic täcker heroiskt på mållinjen! Domare Atkinson signalerar för 3 övertidsminuter och vi väntar oss en 0-0 match. Resten är ren och skär fotbollshistoria;

Evra får yta på vänster och måttar ett väl avvägt inlägg. ”The ginger ninja” har tagit en djupledslöpning från sin defensiva innermittfältsposition och ploppar upp likt en gubbe i lådan och skallar in 1-0! 1-0! I 93:e!! Lyckan vid denna tidpunkt går inte att beskriva!!

Strax därefter blåser Atkinson av matchen och lillebror har knäckts än en gång!

Sammanfattning
Matchen i sig var ingen höjdare. Tempot var lågt och felpassningarna många. Båda lagen blottade sig inte en tum för varandra och bakåt bjöds det inte på något. Rooney hade en tuff dag ensam mot Toure och Kompany och detsamma gällde för Adebayor/Tevez mot Evans/Vidic. Dock har United de bästa chanserna och segern är på så sätt rättvis, även om det lika gärna kunnat sluta 0-0. Topparna ibland våra hjältar var backlinjen som inte släppte förbi något och Scholes som gjorde en kopiös arbetsinsats och vann mycket boll. Dessutom fick han kröna sin insats med ett av sina viktigaste mål i karriären. Även Fletcher ska ha en eloge för sin arbetsinsats. Det märktes tydligt att Rooney hämmades av sin fot då han inte alls kommer upp i normal standard. I flera situationer på planen som Wazza normalt är urstark i fick han vika undan. Nu är det en vecka tills nästa match mot Spurs, så förhoppningsvis får vår stjärna vila. Ett Spurs som i skrivande stund har 2-0 mot Chelsea, så än är inte ligan körd! COME ON RED DEVILS!

// Daniel Axmarker, Svenska Fans

2010-04-17| 13.45 | Premier League
MANCHESTER cITY – MANCHESTER UNITED 0-1 (0-0)
0-1 90+3 PAUL SCHOLES (Evra)
MANCHESTER UNITED
van der Sar
Neville, Vidic, Evans, Evra
Fletcher, Scholes, Gibson (Nani 59)
Valencia (Obertan 80), Rooney (Berbatov 74), Giggs
Avbytare: Kuszczak, Rafael, O’Shea, Carrick
Varningar: Evra
MANCHESTER cITY
Given, Onouha, Toure, Kompany, Bridge, De Jong (Ireland 79), Barry, A Johnson (Vieira 65), Bellamy, Tevez, Adebayor (Wright-Phillips 75)
Avbytare: Nielsen, Zabaleta, Santa Cruz, Boyata
Varningar: Kompany, Johnson
Domare: Martin Atkinson | Arena: City of Manchester Stadium (Manchester) | Publik: 47 019

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS