Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reservlaget: Man Utd – Man city 0-2

Det var en tät match mellan United och city i Manchester Senior Cup-semifinalen. Inte mycket till skönspel men det var ändå city som var det vassare laget och drog till slut det längsta strået genom att göra två sena mål.

city började också bäst genom bland annat ett ribbskott och man var överlag det bättre laget. United hade förtvivlat svårt att få i gång något eget passningsspel och man hade egentligen inga målchanser på hela matchen. city gör sedan 0-1 på en kontring där Mak springer förbi försvaret och rundar Foster innan han lägger den i det tomma målet, förmodligen första gången på hela matchen som United hade flyttat upp lite folk. Det kändes typiskt men inte alls orättvist sett till hur matchen såg ut. 0-2 kommer bara kort därefter då Tutte skjuter ett lågt skott i Fosters stolprot och uttåget ur cupen är där med ett faktum.

Det blir svårt att ge några spelare godkänt efter den här tama insatsen, men Dudgeon på vänsterbacken och Brandy på topp får godkänt. Dudgeon höll rent på sin kant och spelade bra offensivt också. Brandy var Uniteds klart farligaste spelare framåt och kunde med lite flyt fått en straff. Resten kan mycket bättre, särskilt Possebon och Macheda som överlag såg ointresserade ut. Foster gjorde några riktigt bra räddningar, men var samtidigt väldigt osäker med fötterna och tveksam på när han skulle gå ut och inte.

Nu gäller det för United att ladda om till de två sista matcherna i ligan, som visserligen är betydelselösa, men ändå viktigt att få upp självförtroendet inför playoff-finalen mot Aston Villa.

United: Foster; Wootton, De Laet, Gill, Dudgeon; Stewart (Pogba 76), C Evans, Possebon, Norwood; Macheda (W Keane 58), Brandy (R Brown 81).