Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United Review #28

Hej igen. Det var länge sen vi sågs.


As I have said time and time again, the only thing that determines my staying here is my health and unfortunately for you lot [the media], I’m in rude health! So you’ll be left to suffer me for many more years. You’ll be gone before I’m gone, don’t you worry!

One Sir Alex Ferguson.

Senaste United Review. Den här kolumnens historia är arkiverad under rubriken ”arkiv” i huvudmenyn. Nya United Review publiceras när jag har tid och lust – målsättningen är att så ska ske en gång i veckan men det är inget löfte. (Om inte annat anges går samtliga länkar till sidor på MUSS.se.)

LOVE UNITED HATE GLAZER
¤ De Röda Riddarna planerar att köpa United i sommar. (The Guardian.)
¤ The Guardian om hur The Red Knights ska få ihop de pengar som krävs för att köpa United.
¤ Den nya supportergruppen United Supporters for Change vill att Uniteds sponsorer ska bojkotta United tills Glazer säljer och har publicerat en lista på de företag som har privata boxar på Old Trafford (The Guardian). Unitedsupportrar har också projicerat anti-Glazer-budskap på Old Trafford (The Guardian) och MUST – vars medlemsantal nu är större än vad som ryms på två Old Trafford, en fantastisk utveckling – planerar en stor visuell protest i samband med säsongens sista match (mot Stoke). Samtidigt uppmanar IMUSA Uniteds supportrar att inte förnya sina säsongskort så länge Glazer är kvar.
¤ Klubbarna i Premier League betalade chockerade £150 miljoner i ränta förra året. The Times.
¤ Och snart kan vi vänta oss nya ekonomiska regler i Premier League (The Guardian).
¤ Har United några pengar att värva spelare för? Tja, enligt The Guardian är det den dåliga ekonomin som stoppar United från att värva David Villa.
¤ Måhända tvingar den dåliga ekonomin United att lyssna mer på sina supportrar. The Guardian berättar att United har valt att inte förändra sättet man hanterar bortabiljetter på.
¤ Det var inga engelska klubbar i semifinal i Champions League i år och The Telegraph menar att det kan bli standard i framtiden.
¤ Sent ska syndaren vakna men nu verkar det i alla fall som att nya regler kan förbättra fotbollens ekonomi i framtiden – både för klubbar och supportrar (The Guardian).
¤ Liverpool är till salu (Daily Mail).
¤ Det är inte bara England och United som har ekonomiska problem. The Guardian målar en dyster framtid för spansk fotboll där bara två lag kan konkurrera om titlar. Sport Business berättar att den spanska spelarföreningen hotade att strejka i början av april.
¤ I England har Ofcom – som bestämmer över tevenätet – tvingat BSkyB att sänka priset på Sky Sports i rivaliserande nät. The Guardian. Detta gillas inte av Premier League (Digital Spy).
¤ The Guardian spår minskade intäkter för United.
¤ Polisen äventyrade åskådarnas säkerhet för att säkerställa säkerheten på Old Trafford och är inte bättre än att de försvarar sitt idiotiska beteende. BBC. IMUSA visar hur polisen blockerar gångarna på Old Trafford och därmed omöjliggör en snabb utrymning av arenan. IMUSA besvarar även polisens försvar.
¤ Historia och samhälle står i fokus när FC United bygger ett nytt hem i Newton Heath (The Guardian).
¤ Forbes listar United som världens rikaste klubb.

UNITED REVIEW-SPELAREN
Paul Scholes. Ett avgörande derbymål på stopptid är ett avgörande derbymål på stopptid.

TANKAR, FUNDERINGAR OCH ÅSIKTER
¤ Jag har tidigare varit tveksam till Mourinho som en tänkbar efterträdare till Fergie. Men efter portugisens uppvisning mot äckliga filmande Barcelona känner jag att han är rätt man för United.
¤ Och att Barcelona får ett mål felaktigt bortdömt i slutskedet är väl sånt som kallas för karma?
¤ Det var kanske inte bra för United men jag kunde ändå inte låta bli att jubla när Diego sänkte Liverpool i Europa League. Men hav tröst Liverpool, det kommer torsdagar även nästa säsong.
¤ Nu står alltså vårt hopp till att Liverpool ska ta poäng mot Chelsea. Läget var samma 1995 men då spelade vi samtidigt så det blev ändå inte på samma sätt. Liverpool-Chelsea är en match som garanterat kommer att framkalla illamående. Come on! You Scouse Bastards.
¤ Kritiken mot Berbatov är extremt överdriven. Man gör liksom inte tomatsoppa på gurka. Och det är allt jag tänker säga om det.
¤ Rafael utsågs till syndabock efter förlusten mot Bayern och han agerade också konstigt på målet vi släppte in mot Spurs. Killen har mycket talang men han har mycket att lära.
¤ Jag riktade emellertid min vrede mot Carrick. Hans vekhet gav Bayern en väg in i matchen. Nu är det inget nytt – för ett par år var Carricks vekhet anledningen till att United förlorade FA-cupkvartsfinalen. Nu verkar även Fergie ha tröttnat och Carrick har mest suttit på bänken på slutet. Han fick dock chansen som inhoppare mot Spurs. Vad gör han? Viker ner sig på en hörna och håller så när på att döda Uniteds titelchanser en gång för alla. Sälj.
¤ Att Rooney fick priset som årets spelare var självklart. Han har helt enkelt varit bäst den här säsongen.
¤ Däremot blev jag förvånad av att se Antonio Valencia i årets lag. Fast hade omröstningen bara gällt andra halvan av säsongen hade han inte ens varit bästa ytter i United.
¤ Nanis förvandling har varit lika trevlig som förvånande att se. Och vilket mål han gör mot Spurs. Magiskt.


I think the Germans let themselves down in the way they behaved in getting the boy sent off. If they don’t recognise that there is nothing I can do about it. It was totally unfair. They got the boy sent off. They bullied the referee into it. He is a young referee and he succumbed to that pressure because he wasn’t going to send the boy off. I’m disappointed by that kind of behaviour. I know van Gaal spoke about the fairness of English football and he’s right. It’s one of the fairest in the world, but we weren’t talking about English fairness. He’s barely touched him. Ribery’s done more to him than he did to Ribery. The issue was how the Germans reacted. They knew the boy was on a yellow card. They surrounded the referee and that happens. We see it time and again in football. It’s unfortunate. They are waving their hands with imaginary cards to the referee and he succumbed. It happens in European football. You see it a lot in football – it’s not down to just one country.

Sir Alex Ferguson har inga som helst planer på att be om ursäkt för att han kallade tyskar för tyskar.


I asked him why he got up. He said it was because he thought Kompany was getting sent off so he jumped up. Then the crowd booed. It’s a cruel world.

Om tyskar försöker få motståndare utvisade så gör Wayne Rooney tvärtom. I alla fall om vi ska tro på one Sir Alex Ferguson. Gubben kan än!

SPELADE MATCHER
2010-03-27 Bolton-United 0-4 (0-1) [Berbatov 2, Gibson, självmål]
United: van der Sar – Neville, Vidic, Evans, Evra – Valencia, Fletcher (Gibson 81), Scholes (Carrick 74), Giggs (Macheda 85), Nani – Berbatov
United åkte till Bolton och hämtade tre programenliga poäng.


It’s a tremendous result because it’s a difficult place to come. You’ve got to deal with the aerial balls all day and it required some fantastic defending. I don’t know how many times Nemanja Vidic headed that ball clear but it must have been in the thousands! You get a sore head just watching it. It’s difficult to get the ball down at times but when we did, we played some good football. But I’d have liked to have seen more of it.

Sir Alex Ferguson var nöjd efter matchen.

2010-03-30 Bayern München-United 2-1 (0-1) [Rooney]
United: van der Sar – Neville, Vidic, Ferdinand, Evra – Park (Berbatov 70), Fletcher, Carrick (Valencia 70), Scholes, Nani (Giggs 82) – Rooney
Matchen hade knappt börjat när Rooney sköt 1-0 och det såg oförskämt bra ut. United började dock aldrig spela och efter hand tog tyskarna över allt mer för att sedan vända till 2-1-seger med två sena mål.


We didn’t do well enough, simple as that. Possession has been an important part of our game over the last few years but we just kept giving the ball away and we caused our own defeat really. It’s a disappointing performance, possession-wise. Bayern were the better team, we can’t complain about that. You have to give them credit, they pressed the ball well. It was a big effort by them in that respect. Nonetheless we should be better than that in possession of the ball. We just kept giving it away and it was our downfall.

Sir Alex Ferguson tycker att United var dåliga och att tyskarna förtjänade segern.

2010-04-03 United-Chelsea 1-2 (0-1) [Macheda]
United: van der Sar – Neville, Vidic, Ferdinand, Evra – Valencia, Fletcher (Gibson 86), Park (Macheda 72), Scholes (Nani 72), Giggs – Berbatov
Chelsea vann rättvist på Old Trafford. Eftersnacket kom dock att handla om det horribla domslut som lät godkänna Drogbas 2-0-mål och United har all anledning att vara bittra.


It’s a disappointing result. I thought we looked leggy in the first half. We took too long to get going. Chelsea were by far the better team. But in the second half we did well and we were unfortunate not to get something from the game. We dominated that second period and there’s always that chance we can rescue it. But we just didn’t get there today.
[…]
What I can’t understand is the linesman was directly in line with it. There’s nobody in front of him and he gets it wrong. In a game of that magnitude you really need quality officials. We didn’t get them today and it was a poor, poor performance. That’s twice we’ve been undone by refereeing decisions against Chelsea – it was the same down at Stamford Bridge. So we’ve caught the wrong end of them this season. It’s unfortunate but it happens. Sometimes you get the decisions for you, sometimes you don’t.

Sir Alex Ferguson var besviken efter matchen. Besviken på laget och besviken på resultatet. Men framför allt var han besviken på domarjäveln som med sina beslut i matcherna mellan United och Chelsea kan ha avgjort ligan till ryssarnas fördel.

2010-04-07 United-Bayern München 3-2 (3-1) [Nani 2, Gibson]
United: van der Sar – Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra – Valencia, Carrick (Berbatov 80), Fletcher, Gibson (Giggs 81), Nani – Rooney (O’Shea 55)
Igen började det väldigt bra. 1-2 från första matchen förvandlades till 4-2 på 40 minuter och semifinalplatsen såg ut att vara säkrad. Michael Carrick lät dock Olic reducera innan halvtidsvilan och när Rafael, felaktigt men korkat, blev utvisad i andra halvlek dog United. Att det var Robben och bortamål som fällde avgörandet var bara extra salt i såren. Drömmen om Madrid blev bara en dröm.


They were never getting through that tie, with 11 men we had no problem. The young boy showed a bit of inexperience but they got him sent off. Everyone sprinted towards the referee – typical Germans.
[…]
I think we’ve done well. Our performance tonight was excellent, it was a great performance. We were very unlucky tonight, very, very unlucky.

Sir Alex Ferguson tycker att United spelade bra och hade massor av otur. Han tycker dessutom att det var tyskarnas fel att Rafael blev utvisad.

2010-04-11 Blackburn-United 0-0 (0-0)
United: van der Sar – Neville, Ferdinand, Vidic, O’Shea (Evra 79) – Valencia, Scholes, Giggs (Gibson 57), Nani – Berbatov, Macheda (Park 65)
United huffade och puffade i 90 minuter men förmådde inte att göra mål på hemmastarka Blackburn.


Our play today in the last third wasn’t good enough [and the result] isn’t what we expected given the amount of possession we had. We had the chances in the game – I don’t think Blackburn made any chances – but dominating possession isn’t enough. You need to take your chances. We had enough opportunities to create chances in the last third. We should have done better.

Sir Alex Ferguson var besviken efter matchen.

2010-04-17 city-United 0-1 (0-0) [Scholes]
United: van der Sar – Neville, Vidic, Evans, Evra – Fletcher, Scholes, Gibson (Nani 59) – Valencia (Obertan 80), Rooney (Berbatov 74), Giggs
Nytt kontrakt på fredagen, matchvinnare på lördagen. Paul Scholes blev Uniteds derbyhjälte. Efter 90 trista minuter fortsatte United som vanligt att spela tills domaren blåste av och för tredje gången den här säsongen belönades United med ett övertidsavgörande i Manchesterderbyt. De onda besegrades än en gång. Rättvist? Absolut.


It’s a massive game for fans of both teams and I know how much this will mean to our fans, and I can assure you it means exactly the same to us. It’s great, obviously. To win in a Manchester derby is a big thing, whatever way you do it, and that’s three times this season where we’ve managed to score in the last minute to win games and it’s a nice feeling. We just keep going. Some teams play for a draw, whether city were doing that I don’t know, but we’re not a team who ever plays for a draw. We want to win all our games and that guarantees that we’ll go right to the end.

Paul Scholes tycker att Uniteds seger var massiv och berättar att United alltid spelar för att vinna.


I think we deserved to win our game, although I began to wonder if we would win it after missing a few chances. I thought we were heading for a goalless draw. [Never giving up] is a quality that’s part of our history, it’s a fantastic thing to have. Knowing how many late goals we’ve scored, you just have to hope it’s going to happen again. It did happen and I think the way we’ve won has given our supporters great excitement. They were fantastic today as they always are. Over the years 1-0 wins have been instrumental in a lot of our championship wins. It’s a big result for us.

Sir Alex Ferguson var nöjd och tycker att United förtjänade att vinna.

2010-04-24 United-Spurs 3-1 (0-0) [Giggs 2, Nani]
United: van der Sar – Rafael (Macheda 80), Vidic, Evans, Evra (O’Shea 67) – Fletcher, Scholes, Giggs – Valencia (Carrick 60), Rooney (Berbatov 74), Giggs
Drömmen om den 19:e ligatiteln lever fortfarande, sedan Nani sänkt Spurs med en magnifik liten chipp.


I must say the finish was absolutely brilliant. To have the audacity to try that at the stage of the game tells you about his courage. Not many players would have tried that, particularly from such a tight angle. It was fantastic – 10 out of 10 for doing it.

Sir Alex Ferguson gav Nani högsta betyg för segermålet.

KOMMANDE MATCHER
2010-05-02 (söndag) 17.00 [PL] Sunderland-United (visas på Canal+ Sport 1)
2010-05-09 (söndag) 16.00 [PL] United-Stoke (oklart med tevesändning)

United möter Sunderland (b) och Stoke (h) i säsongens två sista matcher. Mycket tyder dock på att Uniteds öde kommer att avgöras på Anfield.

SKADOR OCH AVSTÄNGNINGAR
¤ Anderson är korsbandsskadad, comeback beräknas till september.
¤ Wes Brown är spelklar igen.
¤ Mame Biram Diouf är skadad men ytterligare information saknas.
¤ Rio Ferdinand har missat ett par matcher p.g.a. skada. Oklart när han kan göra comeback.
¤ Owen Hargreaves satt på bänken mot Spurs efter 19 månaders skadefrånvaro. Välkommen tillbaka! Men håller det?
¤ Federico Macheda är spelklar igen.
¤ John O’Shea är spelklar igen.
¤ Park Ji-Sung har missat ett gäng matcher på slutet. Förklaringen är tydligen en skada men inga ytterligare uppgifter finns att tillgå.
¤ Michael Owen är skadad, comeback nästa säsong.
¤ Wayne Rooney är skadad, eventuellt kan han spela redan mot Sunderland men det kan lika gärna bli så att han missar resten av säsongen.
¤ Tom Cleverley har avslutat sin låneperiod i Watford p.g.a. skada. Inget mer spel för honom den här säsongen.
¤ Danny Welbeck har avslutat sin låneperiod i Preston p.g.a. skada. Inget mer spel för honom den här säsongen.

INTERVJUER OCH ANDRA LÄSVÄRDA TEXTER
¤ Tuggummi och Bowlingklot – Elake Daves krönika om onda tyskar.
¤ Park, Park, wherever you may be! – Stenis resereportage från United-Liverpool.
¤ The Independent om Paul Scholes.
¤ The Times intervjuar Darron Gibson.
¤ The Independent om Park Ji-Sung.
¤ Sportjournalisten Mats Svensson är ansvarig för MUSS-bloggen som uppdateras med ungefär två inlägg om dagen. Missa inte!
¤ Andy Mittens blogg på FourFourTwo är alltid läsvärd, även om den bara uppdateras en gång i veckan.


SL: So, who is your favourite English football team?
DA: Is a good question. In this moment Manchester.
SL: You mean city, right?
DA: That’s the one. Hahahaha! No. Manchester United.

Dani Alves är förvisso en filmande fjant men han vet i alla fall att skratta åt city. Här intervjuad av Sid Lowe.

DIVERSE
¤ Wayne Rooney är årets spelare i England, enligt spelarna själva. Dessutom får han sällskap av Evra, Fletcher och Valencia i årets lag, igen framröstat av spelarna.
¤ citys VD Garry Cook har gjort bort sig igen. The Independent.
¤ Den patetiska linjedomaren Simon Beck, som godkände Drogbas offsidemål, och Mike ”jag blåser alltid straff, förutom när jag borde blåsa straff” Dean petades efter deras usla insats i matchen mellan United och Chelsea (The Guardian).
¤ Sir Alex Fergusons häst vann och det gjorde bossen så glad att han tillfälligt glömde bort att bojkotta BBC (Daily Mail).
¤ The Telegraph om ett eventuellt nytt disciplinärt system i den engelska fotbollen.
¤ Daily Mail berättar att Edwin van der Sars fru tack och lov har återhämtat sig fullständigt efter sin hjärnblödning.
¤ Polisen beordrade Gary Neville och Carlos T*vez att ta det lugnt under säsongens sista Manchesterderby. Tyvärr lyckades polisen, p.g.a. idiotisk taktik, sämre med att kontrollera supportrarna vilket orsakade en hel del bråk efter matchen på City of Manchester Stadium (The Guardian). Bl.a. blev Mame Biram Dioufs bror nedslagen (The Guardian).
¤ Polisen har också bestämt att Rangers är en olämplig motståndare för United i Gary Nevilles testimonial. Detta efter att Rangerssupportrarna orsakade stor skadegörelse i centrala Manchester när de var där i samband med UEFA-cupfinalen för nåt år sedan.
¤ Skräparenan Wembley är dubbelbokad och därför kan Old Trafford få stå värd för kvalet Premier League nästa säsong (The Telegraph).
¤ Martin Atkinson dömde Manchesterderbyt, något som fick bittra city att protestera högljutt. (The Telegraph.)
¤ The Telegraph om att både United och city kommer att turnera USA i sommar. Lagen kommer dock inte att mötas.
¤ Belfast Telegraph om Uniteds nordirländska framtid.
¤ Skvallertidningarna har varit fyllda med rykten om att Sir Alex Ferguson bara kommer att göra en säsong till som manager för United. Fergie själv menar dock att det är nonsens.(The Guardian.)
¤ Stretford-end.com var först med att visa en bild på vad som kan vara Uniteds hemmatröja nästa säsong. Stretford-end.com visade också en potentiell bortatröja. The Busby Way fick sedan tag på en bättre bild. Därefter stal skvallertidningen The Sun bilderna och presenterade det som en egen ”exclusive”. Äckligt.


I am pretty happy being Usain Bolt but with the football World Cup coming up in the summer, I wouldn’t mind being Lionel Messi, Wayne Rooney or Cristiano Ronaldo – three of the greatest players out there at the moment. Any of them would be fine. I played cricket before I started track and field. I think I could have played international cricket and maybe football. If Sir Alex Ferguson is reading maybe he can sign me up!

Usain Bolt vill vara Wayne Rooney och vill att Fergie ska komma springande med ett kontrakt i handen.

SILLY SEASON 2010/11
¤ United har värvat Chicharito från Chivas de Guadalajara. Den mexikanska anfallaren kommer att ansluta till United i sommar – givet att han får arbetstillstånd i England.
¤ Nani, Fabio och Paul Scholes har förlängt sina kontrakt med United. Nani har nu kontrakt till 2014 (Manutd.com). Fabio skrev också på till 2014 (BBC). Scholes däremot förlängde bara sitt kontrakt med ett år och nästa år kan han alltså göra sin sista match i United – men det har vi ju sagt i några år nu (Manutd.com).
¤ Ron-Robert Zieler har dock gjort sitt i United efter den här säsongen. Den tyska målvakten är klar för Hannover och blir därmed inte första tyska spelare i United. (Sky Sports.)

Rykten
¤ Mirror Football menar att Karim Benzema kan vara aktuell för att lånas ut till United.
¤ James Milner kan vara på väg till United.
¤ Fabio kan vara på väg att bli utlånad till Sporting.
¤ The Telegraph menar att United vill värva Gareth Bale.
¤ The Telegraph nämner också en annan Tottenhamspelare, nämligen Luka Modric, som en tänkbar Unitedvärvning i sommar.
¤ M.E.N. diskuterar Uniteds sommarplaner.
¤ Manuel Neuer, igen (Mirror Football).
¤ David Gill antyder att United inte har värvat färdigt (Sky Sports).
¤ Sir Alex Ferguson insisterar dock på att han inte tänker tokvärva (Sky Sports).
¤ Federico Machedas agent menar att United har sagt att Macheda inte är till salu (Sky Sports).
¤ Mahamadou Diarra har tröttnat på bänken i Real Madrid och skulle inte tacka nej till en flytt till United. Även Lassana Diarra kan vara en tänkbar Unitedvärvning. Allt enligt Sky Sports.
¤ Goal.com menar att Dimitar Berbatov kan vara på väg till Milan och att Klaas-Jan Huntelaar i så fall skulle kunna flytta till United. Berbatovs agent menar dock att bulgaren kommer att stanna i United.
¤ Enligt M.E.N. är United intresserade av att värva Sotiris Ninis. Just det. Han.
¤ Daily Mail menar att United vill värvar Newcastles Haris Vuckic. Vuckic själv gillar ryktena och säger ”kom och hämta mig” till Fergie (Sky Sports).
¤ Zoran Tosic trivs i Köln och vill inte återvända till Uniteds reservlag (Sky Sports).
¤ Say it ain’t so – enligt M.E.N. vill Real Madrid värva Patrice Evra.


[Chicharito is] 21, but he’s a natural goalscorer, he’ll be playing for Mexico in the World Cup which gives United fans a n opportunity to see him in such a great event. It’s interesting. He’ll play in the World Cup, I’m sure of that, which means three generations of his family have played for Mexico in the World Cups. His father played in ’86, and his grandfather played in ’54, which was is probably the first time ever, three generations have ever played in the World Cup. We’re pleased he has got the World Cup because it means he’s got a bit of profile to the player before he joins us.

Sir Alex Ferguson är säker på att Chicharito kommer att spela för Mexiko i VM – i så fall blir han tredje generationen VM-spelare i familjen Hernandez.

RESERVER OCH JUNIORER
¤ United mästare i reservligan!

Reservlagsmatcher
2010-04-08 United-Hull 6-1 (3-0) [Gill, Obertan, De Laet, C Evans, Brandy, Dudgeon]
United: Foster – Moffatt (Wootton 73), De Laet, Gill, Dudgeon – Stewart (W Keane 63), Norwood (Pogba 74), Possebon, C Evans, Obertan – Brandy

2010-04-13 United-Liverpool 1-0 (1-0) [Obertan]
United: Foster – Wootton, De Laet, Gill, Dudgeon – Stewart (Pogba 86), C Evans, Possebon, Norwood, Obertan – Brandy (W Keane 46)

2010-04-22 United-city 0-2 (0-0)
United: Foster – Wootton, De Laet, Gill, Dudgeon – Stewart (Pogba 76), C Evans, Possebon, Norwood – Macheda (W Keane 58), Brandy (R Brown 81)

2010-04-26 Wigan-United 1-0 (0-0)
United: Zieler – M Keane (Ekangamene 76), De Laet, Gill, Dudgeon – Stewart, C Evans, Possebon, Norwood, Hussain (Lingard 84) – Brandy

2010-04-29 Burnley-United 0-1 (0-0) [Cole] (Manutd.com)
United: Zieler – M Keane, C Evans, Gill (Brady 63), Dudgeon (Fornasier 79) – Norwood, Cole, Possebon, Lingard, Hussain (Cofie 63) – Stewart

Juniorlagsmatcher
2010-03-27 United-Sunderland 2-0 (0-0) [Ajose 2] (Manutd.com)
United: Devlin – Moffatt, Fornasier, Thorpe, Fryers – Brown, Wootton, Cole, Ajose – Stewart, Lingard

2-5 april 2010 Torneo di Calcio Memorial Claudio Sassi (juniorlagsturnering i Italien)
United-Odense 0-1
United-Modena 4-0
United-Virtus Castelfranco 5-0
United-US Sassuolo 2-1
United-Bologna 1-0
Uniteds trupp: 1. Conor Devlin, 2. Reece Brown, 3. Zeki Fryers, 4. Michele Fornasier, 5. Tom Thorpe, 6. Scott Wootton, 7. Cameron Stewart, 8. Oliver Norwood, 9. John Cofie, 10. Joe Dudgeon, 11. Nicky Ajose, 12. Larnell Cole, 13. Sam Johnstone, 14. Jesse Lingard, 15. Sean McGinty, 16. Paul Pogba, 17. Etzaz Hussain, 18. Will Keane
United vann turneringen. Mer information på United Youth.

2010-04-10 United-Wolves 1-0 (1-0) [Cofie] (Manutd.com)
United: Johnstone – Fornasier, Thorpe, McGinty (Wootton 51), Fryers – Cole (Hussain 77), Lingard (Morrison 59), Pogba, Ajose – W Keane, Cofie

2010-04-17 Middlesbrough-United 1-4 (1-1) [Ajose 2, Thorpe, Morrison] (Manutd.com)
United: Devlin – Brown, Thorpe (Fornasier 75), McGinty, Fryers – Cole, Pogba, Morrison (Lingard 75), Ajose – W Keane, Cofie (Hussain 75)

2010-04-21 Stoke-United 0-3 (0-2) [Ajose, Pogba, Cofie] (Manutd.com)
United: Johnstone – Brown, Fornasier, Thorpe, McGinty – Cole, Pogba (Tunnicliffe 60), Morrison, Ajose (Hussain 78) – W Keane (King), Cofie

2010-04-24 United-Derby 3-1 (3-0) [King 2, Morrison] (Manutd.com)
United: Devlin – Brown (Tunnicliffe 61), Fornasier, Thorpe, McGinty – Cole (Lingard 64), Pogba, Morrison, Ajose (Hussain 64) – Cofie, King

2010-04-27 city-United 2-3 (2-0) [King 2, Pogba] (Manutd.com)
United: Devlin – Brown, Thorpe, Wootton, McGinty (Cofie 73) – Morrison, Pogba, Tunnicliffe, Ajose – King, W Keane

Utlånade spelare
Drinkwater till Huddersfield, hela säsongen
Hewson till Bury, resten av säsongen
Tosic till Köln, resten av säsongen
Heaton till Wycombe, resten av säsongen
Amos till Molde, resten av säsongen

Övrigt
¤ Mars månad för de utlånade spelarna.
¤ Darren Ferguson och Preston hoppas kunna låna Matt James även under nästa säsong (Sky Sports).
¤ David Gray funderar på framtiden och mellan raderna så verkar det som att han kommer att lämna United (United Youth).
¤ Tom Cleverley har utsetts till årets spelare i Watford (Watfordfc.com). En skada har dock avslutat hans säsong och han har därför återvänt till Manchester. Samtidigt antyder Darren Ferguson att Cleverley ingår i Sir Alex planer (United Youth).
¤ Sam Johnstone har skrivit på som proffs i samband med sin 17-årsdag. United.no.
¤ Magnus Eikrem har brutit benet och missar därmed resten av säsongen (United.no).
¤ United har signerat den 16-åriga irländska målvakten Joe Coll (Irish Independent).

GAMLA UNITEDSPELARE
¤ Nicky Butt har bekräftat att han gör sin sista säsong i Newcastle och mycket tyder på att han också gör sin sista säsong som professionell fotbollsspelare. (Sky Sports.)


It is something that I would have to talk about with John and Sir Alex Ferguson. But, at this stage, I wouldn’t dismiss the idea. If I had that call from John I would have to think hard about it. I would properly consider the idea. I wouldn’t rule it out.

Funderar Sir Ryan Giggs på att göra comeback i landslaget? Nah. Won’t happen.


Ryan? You must be joking. I can’t see it, it must have been a weak moment for Ryan. I can’t see that happening.

Nej, Sir Alex Ferguson tror heller inte på en landslagscomeback för Uniteds mesta spelare.

MUSS-FRÅGAN
Den här gången vill vi veta vilket av säsongens sena derbymål som var bäst.

Sist frågade vi om det är bra att Viasat tar över Premier League från Canal+. Slutsatsen är att MUSS läsare inte gillar Viasat – 72% av 334 röstande tycker att det är dåligt, medan bara 28% tycker att det är bra.


My situation is clear. I am very happy at Inter, I am not happy in Italian football. Because I don’t like it, because they don’t like me. Simple.

Jose Mourinho gillar inte italiensk fotboll.

INFORMATION FRÅN MUSS
Du är väl medlem i den skandinaviska supporterklubben (MUSCSB)? Om inte så kan du bli det genom att klicka här. Medlemmar blir automatiskt lite bättre människor.

VIDEO
Videodelen utgår. Jag rekommenderar 101 Great Goals.

THAT’S IT
Är det något som saknas i United Review? Vill du tipsa om artiklar vi borde läsa? Har du förslag på en ny omröstning? Skriv en kommentar eller skicka ett mail till Micke.


United’s soul is never sold,
So proudly wear that green and gold,
We’ll never wear our famous Red,
’Til Glazer’s gone or even dead,
So raise that ancient standard high,
By green and gold we’ll live or die,
That day will come again for sure,
When we can wear our Red once more.