Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Valborgspresenten: Neville förlänger

Unitedfans har fått ännu en anledning att ta sig en redig Valborgssnaps. Gary Neville har belönats med ett års förlängning av sitt kontrakt. Kaptenen stannar, skål!

Trots den ringa åldern 35 år har Sir Alex Ferguson valt att satsa ännu ett år på ynglingen Gary Alexander Neville från Bury. Han har fått mycket speltid under säsongen och kommer att fortsätta som kapten ännu ett år, det meddelade Ferguson på fredag morgon efter att de spikat ihop kontraktet i ett par veckors tid.

”We’re delighted”, säger Ferguson som tycker att Gary, som byggt upp sin karriär i United på rent slit och viljestyrka förtjänar att få stanna efter lång och trogen tjänst. Han har också imponerat på Ferguson genom att komma ur ett 18 månader långt skadehelvete för att åter igen prestera på högsta nivå. Något inte många spelare klarar av efter 30 års ålder.

Gary Nevilles väg tillbaka har varit lång, och journalister, fans och ja, till och med Ferguson har tvivlat. Vissa tidningsblaskor har skrivit att han slutar, men Nevilles vilja och beslutsamhet har gjort att han nu är tillbaka, och fri från sina skador.

Att han skulle stanna bara för att vara en ledare på träningarna är inte ett alternativ, säger Ferguson. ”Varken Scholes, Giggs eller Van der Sar skulle vilja göra det, och Gary Neville allra minst”.

Dessutom tar Neville, liksom Giggs och Scholes sin tränarlegitimation, och kommer troligtvis bli kvar inom Uniteds organisation även efter att de avslutat sina aktiva karriärer.

Kaptenen och scouserhataren stannar, skål och glad Valborg!