Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reservlaget: Man Utd – Aston Villa 3-3 (6-5)

United blev idag engelska mästare i reservserien när man slog Aston Villa på straffar i playoff-finalen där Foster blev stor hjälte i straffläggningen.

Aston Villa, som vunnit den södra serien tre år i rad, var det laget som började bäst. Man hade bra kontroll på matchen och United var tvåa på alla bollar. Villa skapade flera bra målchanser och en riktigt grov miss av Delfouneso. Men efter en stor dominans kunde till slut ledningsmålet komma för dem, genom just Delfouneso. Han vänder ganska enkelt bort De Laet och skjuter i fel hörn för Foster som är chanslös. Efter Villas ledningsmål börjar United mer och mer komma in i matchen, det är främst genom anfallsparet Macheda och Diouf som United skapar där Macheda står för framspelningarna och Diouf för avsluten två gånger i rad, men målvakten i Villa spelar bra. I den 43e minuten vinner Macheda en boll och slår den snabbt i djupled till Diouf som från ganska dålig vinkel skjuter in bollen via stolpen. Resultatet står sig halvleken ut och 1-1 får ses som hyfsat rättvist, där Villa var klart bättre i början och hade några jättechanser, men det hade även United och Diouf.

Andra halvlek börjar Villa återigen bäst, efter 55 minuter hamnar De Laet i en löpduell med Weimann som han vinner men han snubblar på bollen och tappar den, då spelar Weimann snett inåt bakåt till Delfouneso som dunkar upp den i nättaket (se och lär Carrick). Bara fem minuter senare spelar Macheda fram en löpande Evans som blir fälld och domaren blåser straff. Macheda lägger kyligt in den stolpe in i fel hörn för målvakten. Diouf hinner missa ännu en chans innan Clark nickar in en hörna för Villa, där Foster är helt fel ute och missar inlägget helt och där dyker Clark upp på bortre stolpen och kan enkelt nicka in 3-2. Endast sex minuter senare är det dags för ännu en kvittering av United då Macheda slår ett smart inlägg som backen missar och Diouf dunkar in 3-3 från nära håll. Matchen slutar 3-3 och matchen går till straffar, ganska rättvist och en härlig fotbollsmatch för oss åskådare. United vinner straffläggningen med 3-2 och sammanlagt 6-5, där Foster blir hjälte genom att rädda tre straffar (en gick utanför) och sedan själv slå in den säkraste straffen på länge.

Straffar: Macheda mål; Bannan mål; Possebon mål; Albrighton miss (utanför); Keane miss (räddning); Weimann mål; Foster mål; Delfouneso miss (räddning); Evans miss (räddning); Collins miss (räddning).

United spelar dåligt de första 30. Det såg ganska nervöst ut och passningsspelet var under all kritik. Men när Villa gör sitt 1-0 mål så vaknar United till och har sista kvarten helt. Andra halvlek tycker jag United är bättre i och vinner ganska rättvist ändå. Bäst i United får man nog säga att Diouf och Macheda var och då är jag samtidigt lite besviken på De Laet och Foster som gör svaga ingripanden vid två av målen, men Foster räddar definitivt sin heder genom att vara briljant i straffläggningen. United spelade stundtals väldigt bra fotboll i andra halvlek och det var många som höjde sig mot slutet, till exempel Possebon som såg feg och ointresserad ut i första började ta för sig mer i andra halvlek. Resten gör godkända insatser utan att anmärka sig.

United: Foster; Rafael, De Laet, Gill, Dudgeon; Stewart (Obertan 55, W Keane 76), C Evans, Possebon, Norwood (Pogba 87); Diouf, Macheda.