Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Man Utd – Arsenal 1-1 (4-5)

United var klara seriesegrare i Akademi grupp C och mötte seriesegrarna från grupp A i play-off semifinal, nämligen Arsenal. Det blev 0-0 efter full tid, 1-1 efter förlängningen och United förlorade sedan snöpligt på den efterföljande straffläggningen.

Det syntes att det var två mycket bra lag som möttes. Två väldigt jämna lag, men det var Arsenal som var det bättre laget i första halvlek utan att få in bollen. United hade ganska svårt att få tag på mittfältet där Arsenal hade bra kontroll på matchen. 0-0 i paus får United vara mycket nöjda med.

Tidigt i andra halvlek byts Pogba in och United får genast bättre kontroll på matchen och man är nu också det bättre laget. King, Keane och Morrison försöker men förgäves – bollen vill inte in. Ska dock sägas att det var ganska svaga avslut från Unitedspelarna. Efter en mållös andra halvlek går matchen till förlängning. United är återigen det bättre laget och Arsenalspelarna ser mycket trötta ut. Brown får bollen långt upp på Arsenals planhalva men väntar för länge med inlägget och blir av med bollen, Arsenal kontrar bilixtsnabbt och Tunnicliffe hinner inte stoppa inlägget som inhopparen Ozyakup trycker in i den 98e minuten. United ger inte upp och tar över matchen ännu mer, och i den 111e minuten får inhopparen Cofie en briljant passning från Morrison och trots att Arsenalbacken stör honom ordentligt lyckas han få den stolpe in. En stark prestation av Cofie som bara varit på planen i 20 sekunder. United är efter målet fortfarande det bättre laget och Arsenal kommer inte över halva plan, men det slutar 1-1 och matchen går till straffar.
Arsenal satte alla sina straffar medan Tunnicliffe missade sin. Uniteds mål på straffarna gjorde; King, Wootton och Pogba.

Ett tungt nederlag för United som man får säga var det lite bättre laget överlag. Keane på topp såg oerhört trött ut och var i ärlighetens namn inte så bra som han brukar vara. Morrison och Ajose Uniteds två bästa spelare, där Morrison var lysande i sin nya roll på det centrala mittfältet. Backlinjen väldigt stabil tillsammans med Devlin i mål. Pogba och Cofie gör bra inhopp och visar god potential. Jag förväntade mig mer från King och Keane, särskilt den sistnämnda som var lite svagare, men man kan inte ha bra matcher varenda gång.

United: Devlin; Brown, Thorpe, Wootton, Fryers; Ajose, Morrison, Tunnicliffe, Brady (Pogba 52); King, Keane (Cofie 110)