Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

4-0 mot Stoke City räckte inte…

Trots att United gjorde fyra mål mot Stoke City i går eftermiddag räckte resultatet inte, då Chelsea vann med hela 8-0 hemma mot Wigan Athletic. Klubben från London vann därmed PL med en poängs försprång (dessutom en avsevärt bättre målskillnad). Ett lite bittert slut på säsongen, men det är bara att gratulera Chelsea, vilka totalt sett vinner rättvist.

Mot bakgrund av resultaten blir det en koncis rapport.  Sir Alex valde en väntad startelva, där Carrick återigen saknades. Därmed fick Scholes kampera med Fletcher på innermittfältet. Noterbart är att Hargreaves inte ens fanns med på bänken. Vidare kan Foster ha suttit på bänken för sista gången, då han ryktas vara på väg bort från klubben.

United hade som väntat inga större problem att vinna matchen. 1-0 (efter cirka en halvtimme) kom till på en hörna, vilken Giggs slog. Vidic nickade ner bollen mot mål och till slut ändrade den riktning och hamnade hos Fletcher. Med en meter till mål sköt skotten bollen upp i nättaket. Kreatören bakom 2-0-målet åtta minuter senare var Berbatov som ryckte (!) förbi ett par motståndarbackar och från vänsterposition slog han in bollen i straffområdet. Nani nådde inte bollen riktigt, utan istället kunde Giggs slå in den i mål. I ärlighetens namn var avslutet inte det bästa (mitt i mål), men målvakten hann inte reagera.

I den andra halvleken föll ytterligare två mål. Vid 3-0 (minut 54) fintade Rooney, efter inspel från Fletcher, enkelt bort Huth och inspelet styrde Higginbotham in i mål. För ovanlighetens skulle gjorde United sista målet på hörna. Vid denna tidpunkt, med sex minuter kvar, var tempot och skärpan i spelet inte det bästa. Giggs slog återigen hörnan som Park kunde nicka in vid bortre stolpen.

Orsakerna till varför United inte vann ligan får analyseras djupare senare, men att det skulle bli svårt att matcha Chelsea utan en ersättare till Ronaldo (världens bästa fotbollsspelare då han såldes) var inte särskilt svårt att räkna ut på förhand. Vad många än säger saknas också en krigare till anfallare (läs Caros Tévez). Uniteds mittfält är i behov en restrukturering, vilken vi får hoppas att Sir Alex kan igångsätta i sommar.

Manchester United: van der Sar, Neville, Ferdinand, Vidic, Evra, Giggs, Fletcher, Scholes (Gibson 62), Nani, Berbatov (Macheda 62) och Rooney (Park 77).

Icke använda avbytare: Foster, O`Shea, Evans och Carrick.

Stoke City: Begovic, Wilkinson, Shawcross, Huth, Higginbotham (Pugh 66), Delap, Whitehead (Collins 66), Whelan, Etherington, Sidibe (Diao 67) och Fuller.

Icke använda avbytare: Simonsen, Lawrence,Sanli och Faye.

Mål: Fletcher 31 min., Giggs 38 min., självmål 54 min. och Park 84 min.