Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United>England

I dag tog guldmakare Capello ut sin preliminära VM-trupp.
Wayne Rooney och Rio d.ä var förstås gjutna – det är ju två startspelare om dom är friska vilket åtminstone en av dom lär vara till USA-matchen.
Det spekulerades i att Owen Hargreaves skulle få en plats, men han hade nog skämts som en hund om han blivit uttagen; 20 sekunders speltid i A-laget på 20 månader får räknas som matchrost utan dess like.
Michael Carricks vedervärdiga vårform krossade hans VM-drömmar även om han är med i 30-mannatruppen. Han lär plockas bort om nu inte Gareth Barrys skada gör att Carrick ändå får plats.
Att Jamie Carragher är med (han skulle ha svårt att platsa i AIK) åskådliggör för hundrade gången det enorma problem England har på högerbacksplatsen. Varken Wesley eller Gary är med och även om jag inte är någon fan av Neville av i dag är han fortfarande klasser bättre än Carragher till höger i försvaret.
Av backarna lär Warnock och Dawson/Upson försvinna i sista gallringen, av mittfältarna Barry/Carrick, Huddlestone, Parker och SWP medan Darren Bent får finna sig i att vara reserv.
Målvakter: Joe Hart, David James, Rob Green.
Försvarare: Leighton Baines, Jamie Carragher, Ashley Cole, Michael Dawson, Rio Ferdinand, Glen Johnson, Ledley King, John Terry, Matthew Upson, Stephen Warnock.
Mittfältare: Gareth Barry, Michael Carrick, Joe Cole, Steven Gerrard, Tom Huddlestone, Adam Johnson, Frank Lampard, Aaron Lennon, James Milner, Scott Parker, Theo Walcott, Shaun Wright-Phillips.
Forwards: Darren Bent, Peter Crouch, Jermain Defoe, Emile Heskey, Wayne Rooney.
Min förstaelva:

Hart

Johnson – Rio – Big Man – Cole

Johnson – Lampard – Barry – Milner

Crouch – Rooney

Kan den elvan vinna VM-guld? Inte omöjligt. Men det är inget favoritlag i mina ögon. Semi, max. Det mesta hänger på om Rooney hinner ikapp formmässigt. Han har inte gjort mål sedan Bayern borta för väldigt länge sedan.
Uniteds förstaelva skulle ha större chans att vinna.
Förstås.