Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

”Rodwell är framtiden” – Ferguson

Ferguson brukar uttala sig väldigt gott om spelare han är sugen på att värva och Jack Rodwell lär vara en sådan. Skottens senaste uttalande, vilket har lett till en lavin av rubriker i media, är av det mer grandiosa slaget, eller vad sägs om ”Rodwell är framtiden i engelsk fotboll”. Sedan hintar han med ”Han är även ledaren för Uniteds nästa generation”.

Rodwell så, vem är då denna yngling? Född 1991 i engelska Southport. Spelar just nu i Everton där han debuterade tidigt som 16-åring år i UEFA-cupen. Kan liknas vid en viss Rooney som även han debuterade som en 16 åring i just Everton. På planen tar han plats på defensivt mittfält alternativt som mittback.

Ska man se det hela med Unitedögon, nya regler gällandes inhemska spelare och Fergusons tycke för brittiska spelare så är detta givetvis en lågoddsare. Vad som talar emot en värvning lär vara amerikanernas budgetproblem.

Men visst skulle det smaka med Smalling, Rodwell, Milner och Rooney i samma lag. Det är en framtid att bygga på det. Lägg därtill Evans, Welbeck, Macheda samt bröderna Krull och Ferguson kan med varm hand lämna över till nästkommande manager.