Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

van der Vaart

Jag har alltid, precis som Zlatan Ibrahimovic, varit svag för van der Vaart. De senaste dagarna har holländaren varit det hetaste namnet hos sportcheferna på de engelska tidningarnas Unitedredaktioner.
20 miljoner pund känns inte rimligt, däremot känns det rimligt att ta honom till Old Trafford. Han fick spela en hel del i Madrid trots att han egentligen aldrig var ordinarie och han lever lite på lånad tid där.
En kompetent mittfältare som skulle kunna bli en viktig offensiv spets i United, helt klart. Jag skulle förstås hellre se hans landsman Sneijder, men det tåget gick utan att Ferguson löste biljett (eller så sa pappa Avram att han inte skulle få några pengar).
Det som talar emot förutom den nämnda prislappen är att han redan är en färdig produkt och 27 år gammal – och att United aldrig köper spelare av Madrid.
Det som talar för är att han har en två ”namnar” i United: Rafael och Ferdinand.
* Annars börjar det kännas att VM snart är här. Jag har feeling för Frankrike (jag hade ännu mer innan Diarra gick sönder). Minns att Jacquet fick stor kritik inför VM 98 och gick och vann. Har material för att vinna, frågan är dock om någon litar på Domenech eller om alla väntar på Larry White. Får Raymond ihop ett lag med Lloris, Evra, Toulalan, Malouda, Ribery, Anelka och Henry så kan det räcka långt.
Jag ser en final mellan Frankrike och Spanien.