Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United smälter

Mike Clegg och Tony Strudwick har bråkat, rapporterar pålitliga News of the World. Tydligen känner sig Clegg marginaliserad av Strudwick och att båda går på smala linor efter en säsong där inte många önskar att de varit fitnesscoacher i United.
Manchester United are in meltdown.
* Samma NOTW skriver att Michael Owen kämpar hårt för att komma tillbaka efter sin senaste skada (varför träningarna kallas hemliga är dock obegripligt). Det är väl klart att han vill vara fit så fort som möjligt eftersom han bara har ett år kvar på sitt kontrakt, men det lär knappast spela någon roll hur redo han är; Owen är ingen toppstriker längre. Han får förhoppningsvis lämna klubben redan i sommar eller hålla till i CC och reservlaget.
* I morgon sätter sig Mr. Capello vid sitt skrivbord och ringer runt till landslagsspelare för att berätta vilka 23 som får åka ner till Mandelaland. Michael Carrick bör rimligtvis inte vara en av dom. Han var kass i United och mot Mexiko förra veckan fortsatte han på den inslagna vägen. Hans räddning kan vara att Capello inte är hundra på Barry. Men det är ett svaghetstecken som heter duga att en spelare i den formen – det är sekundärt att kapaciteten är bra mycket högre – överhuvudtaget är med i 30-mannatruppen.
* Jag har grubblat en del på vår anfallsbesättning i höst. Det finns ju sju forwards: Rooney och Berbatov och Owen får anses som givna i A-truppen om alla blir kvar. Det ger Macheda, Diouf, Welbeck och Chicharito chansen att slåss om högst två platser (det är ju begränsat till 25-mannatrupper nästa säsong).
Vilka sticker? Vad händer?
Känslan är att Macheda inte blir kvar, oavsett hur talangfull Sir Alex säger att han är. Rossi hade större talang och försvann. Welbeck borde rimligen lånas ut medan både Mame Biram och Chicharito är gröna i Premier League. Owen går sönder i september och då är det bara Rooney och Berba kvar igen. Jag får inte det här att gå ihop.
* Rio d.ä låter mer och mer som en kapten med sitt snack om ”mognad” och ”jag har ändrat mig och festar inte lika ofta”. Det är bara det att jag har svårt att ta honom på allvar eftersom han tar sig själv på väldigt stort allvar. Jag bara tänker på hans missade dopningstest, där klubben betalade honom miljoner och stod bakom honom och vad fick United för tack för det?
Jo, segdragna förhandlingar om ett nytt kontrakt där Rio gnetade till sig så fett lönekuvert som möjligt och inte förstod varför fansen buade.
Tänk er Park eller Fletcher göra samma sak.
* Det blir intressant att se hur Capello spelar mot japanerna i dag – en match som bara verkar gå på www, tyvärr. Jag ser gärna Adam Johnson och Aaron Lennon på kanterna med Steven Gerrard som släpande bakom Rooney. Lampard och Milner får hålla ordning på mitten. Då tror jag att England skulle bli fantastiskt farligt.