Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Heaton till Cardiff

Uniteds reservlagsmålvakt Tom Heaton har skrivit på för Cardiff City. Heaton lämnar United på fri transfer när hans nuvarande kontrakt går ut den 1 juli.

Det blev ingen officiell match i Uniteds a-lag för Heaton, men väl 18 matcher på avbytarbänken (första gången i hemmamatchen mot Arsenal hösten 2006). Han gjorde dessutom ett halvdussin inhopp i träningsmatcher. Den gångna säsongen har 24-åringen mest varit utlånad – till QPR (2 ligacupmatcher), Rochdale (12 ligamatcher) och Wycombe (16 ligamatcher). Han var utlånad också säsongen 2008/09 – då till Cardiff, som han nu alltså kommer att representera på permanent basis. Han spelade 24 matcher i Cardiff så hans nya klubb vet vad de får.

På meritlistan har Heaton dessutom tre U21-landskamper för England och så vann han FA Youth Cup med United 2003. Han har också representerat Swindon och Royal Antwerp i lånesejourer.

MUSS önskar Tom Heaton lycka till i framtiden.