Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Håller det?

Det blir med största sannolikhet inga fler köp i sommar. Sir Alex har sagt det flera gånger och i en intervju med Soccernet utvecklar han varför:
”I think we have an outstanding chance because what people are not recognising in Manchester United at the moment is the developing nature of the team, i.e. the younger players that are coming through, who have been at the club for maybe two or three years, are now starting to emerge and will become very good players.”
Om vi tittar lite snabbt på det så menar han att spelare som Evans, tvillingarna, Anderson, Gibson, Welbeck, Diouf och Macheda ska ta ytterligare ett kliv i utvecklingen samtidigt som Smalling och Chicharito ska komma in i laget.
Men sanningen är sannolikt att ingen av dom som platsar om alla är friska och i någorlunda form.
Och det innebär i praktiken ett gammalt lag på planen.
Om vi tänker oss en möjlig uppställning i: Edwin, Neville, Rio d.ä, Vida, Evra, Valencia, Scholes, Fletcher, Giggs, Nani och Rooney är den inte direkt purung. Nani är den ende under 25 i den elvan. Så vad han riktigt menar är jag inte med på. Det låter lite som Wenger de senaste åren med den stora skillnaden att Wenger faktiskt har haft ett ungt lag.
Och inte vunnit ens en ligacup.