Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Efter: Community Shield

United vann som bekant Community Shield genom att besegra Chelsea med 3-1 efter mål av Valencia, Hernandez och Berbatov. Här är några av nyckelfigurernas tankar efter matchen.

KOMMENTARER EFTER MATCHEN
Sir Alex Ferguson var förstås nöjd efter matchen. Mest pratade han om spelarnas form inför ligapremiären på måndag. Han ifrågasatte vitsen med att spela landskamper bara några dagar innan ligapremiären, även om det kan gynna formjagande spelare som Rooney och Park. Han hade också beröm över till andra halvlekens anfallspar – snabbhet och målsinne hos Hernandez, teknik och hjärna hos Berbatov.


It was a decent display and I’m very happy players such as Wayne Rooney, Michael Owen and Park Ji-Sung are nearer match fitness. Some of the football was very good at times. I think we deserved to win it.
[…]
The internationals in the coming week are a bonus for [Rooney and Park] and I’m delighted they are involved. […] We’ve got so many players away but having the game on the Monday helps us. I don’t think anyone can understand why we’ve got an international friendly before the season starts but we’ve been given a bit of luck through that.
[…]
[Hernandez is] quick to get in the box – he’s a really good finisher. He’s got a bubbly character and speaks good English. He’s settled in very well.
[…]
[Berbatov] has great talent. You can’t dispute the man’s ability – he’s a genius at times. Maybe it’s going to be his season now.

Sir Alex Ferguson

Motståndartränaren Ancelotti var inte allt för besviken efter matchen och erkände att United var det bättre laget. Han tycker att Chelsea är en bit från normal form men menar att matchen mot United hjälper till där. Han passade också på att berömma den ”fantastiska spelaren” Paul Scholes.


Tactically we played too slow first half but this can happen at the start of the season. It’s impossible to ask our players to be quick after ten days training before the start of the season. They have to improve their condition. It was important for them to play 90 minutes so this is a positive.
[…]
Manchester played better than us.
[…]
I am not worried about the defeats. Now is the time to start winning and we have to look to the start of the Premier League.
[…]
Scholes is a fantastic player, he played a very good game. Maybe we gave him more possibility to play well because we didn’t put strong pressure on him. […] But he showed fantastic touch, fantastic switch of play. I agree that he was the man of the match.

Carlo Ancelotti

Nemanja Vidic, för dagen kapten i United, pratade om hunger, energi, vikten av att vinna och om vad som komma skall. Han pekade också på att det trots allt är en träningsmatch och att det viktigaste är att få alla spelare i form.


I believe there will be more, this is just the beginning. I think we have a good squad. We showed today we have the energy, we showed the hunger as well and these are very important for winning trophies.
[…]
It’s important to win. It’s our last game before the season and I think we did well today. For a few players who didn’t play a lot in pre-season, they had a chance today to build up their fitness and they did well. Some players needed games before the start of the season, like a few players who arrived later for pre-season. They did well and that’s most important.

Nemanja Vidic

ÖVRIGT
¤ Javier Hernandez gjorde debut i United och blev därmed klubbens första mexikanska spelare.
¤ Även Chris Smalling gjorde debut i United.
¤ Michael Carrick kunde spela trots att Ferguson på fredagens presskonferens sa att Carrick skulle bli borta ett par veckor.
¤ Fabio da Silva var tillbaka i spel efter matförgiftning.
¤ Inga nya skador att rapportera om.

[poll id=”52″]

Chelsea-United 1-3, höjdpunkter.


Sir Alex Ferguson efter matchen.


Dimitar Berbatov efter matchen.


Paul Scholes efter matchen.

MATCHFAKTA | DEN 8 AUGUSTI 2010 | 16.00 | FA COMMUNITY SHIELD
CHELSEA – MANCHESTER UNITED 1-3
Arena: Wembley Stadium (London) | Publik: 84 623 | Domare: Andre Marriner
MÅLTIDMÅLSKYTT
0-141ANTONIO VALENCIA (Rooney)
0-276JAVIER HERNANDEZ (Valencia)
1-283Kalou
1-390DIMITAR BERBATOV (Nani)
LAGUPPSTÄLLNING
Van der Sar
O’Shea, Vidic, J Evans, Fabio (Smalling 71)
Valencia, Scholes (Fletcher 80), Carrick (Giggs 79), Park (Nani 46)
Owen (Berbatov 46), Rooney (Hernandez 46)
Avbytare: Kuszczak
Varningar: inga
Chelsea: Hilario – Ferreira (Bruma 79), Ivanovic, Terry, Cole (Zhirkov 79) – Essien, Mikel (Drogba 60), Lampard – Kalou, Anelka (Sturridge 60), Malouda (Benayoun 72)
Avbytare: Turnbull, Van Aanholt
Varningar: inga
STATISTIKCHELSEA-UNITED
SKOTT16-7
SKOTT PÅ MÅL7-4
HÖRNOR7-4
FRISPARKAR8-10
OFFSIDE0-6
BOLLINNEHAV56%-44%