Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bebe the winger

Tydligen är ryktena om Bebes förmåga att spela anfallare överdrivna. Enligt mannen som inte ville ha några fler spelare i sommar så är han ytter.
Det låter bättre.
Och visst är det en saga. En kille som – i Europa på 1990-talet – lärde sig spela fotboll på asfalterade tennisbanor och växte upp på barnhem skriver plötsligt, som en blixt från klar himmel, på för världens största klubb.
Lyckas han på Old Trafford står nog Hollywoods manusförfattare redo. Frågan är hur snabbt det går att skola om en street-spelare till en världsstjärna.
* Att det var något suspekt med Nanis VM-miss visste vi om. Att han var beredd att dö för att få spela i Sydafrika var mer oväntat och visar på en passion på gränsen till dumhet.
Queiroz:
”When we went to get his first X-ray done, Nani, in an act of despair, grabbed the car’s stick shift and said: ’If you take me there, I will jump out of the car right here on the highway.”
* Eftersom det här är och blir en månad jag inte upplevt på många år – utan kanaler som sänder United! – så kommer jag att ligga lite efter i PL-knowledge fram tills slutet av september och får nöja mig med att läsa om matcherna och se höjdpunkterna.
Sexan var dock snäll och visade när Joe Hart räddade Mancini och shejkerna från att bli slaktade på WHL i går. Ett lag med tre defensiva mittfältare ser inte roligt ut och det är det inte heller. Att Citys två sämsta spelare var de enda hemmapojkarna (Richards och SWP) blev bara ett extra glädjeämne för oss som inte har mycket till övers för pojkarna i blått.
Och det var inget av nyförvärven som satte PL i trans även om jag tror att David Silva kan göra det när han kommit in i tempot. Han må vara liten, men har enligt Aragones Luis Aragonés ”the biggest balls” in the national team.
* Jonas Olsson kan inte ha fattat någonting när han satt på bänken i går och såg ett – av vad jag förstod från BBC:s liverapportering – Chelsea på halvfart börja säsongen där dom slutade den förra. Roberto di Matteo måste undra vad som hände.
Det är bara att hoppas att Newcastle tar rygg på West Brom och viker ner sig helt i morgon.
* Apropå världsstjärnor så gick David Jones aldrig hela vägen på Old Trafford. Men i Wolves har han lärt sig ett och annat.