Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Andersonskans Alex

Fergie bekräftar ryktena om att Anderson ville lämna United förra säsongen. Han tyckte att han fick spela för lite. Sen kom korsbandsskadan och en jäkla massa rehab (I know, men jag är lite coolare än Anderson och satte inte ens in ett nytt).
Och det kan ha varit det bästa, säger Alexander:
”Maybe it is a good thing he has been injured for a spell because he can look at the situation”
När Ando gjorde sin första säsong i United och i käkade upp spelare som Gerrard och Fabregas så spelade han andan ur mig. Jag var övertygad om att vi hade en av världens fem bästa mittfältare inom några år. Till och med genom en analog tv-rut lyste hans potential igenom. Energi, iver och en aldrig sinande spelglädje bara vällde fram.
Men han stod och stampade säsongen efter. Det gick nästan bakåt i utvecklingen 08/09, men efter det klyschiga svåra andra året hade jag och några till oerhört stora förhoppningar på honom förra hösten.
Då svarade han med att vara skadad och spela uselt.
När sen korsbandet drogs av kändes det som en förlorad spelare. Dels på grund av den avstannande utvecklingen och dels med tanke på svårigheten att bli samma spelare som innan en sån svår skada.
Så när han nu kommer tillbaka i höst så har jag ungefär lika stor tilltro till honom som till Owen Hargreaves. Allt utöver inget spel eller dåliga matcher kommer som en bonus för mig.
Jag glömmer lätt att han är född samma år som Ruud Gullit nickade in 1-0 på Dasajev.
* Massor med Premier League på tv i dag och jag är helt handikappad utan Viasat. Men jag har feeling för att Bissen tämjer Allardyce dödgrävargäng på St Andrews och att Saha sänker McCarthy. Så det blir Dubbeln för Dagen.
Och så BBC:s formidabla liveuppdateringar på webben och eftermiddagen är räddad. I alla fall till viss del.
* Har ni hittat någon laguppställning tills i morgon?
Fergie brukar inte spela samma elva två matcher i rad – det är väl över hundra matcher sedan – men jag kan inte se någon förändring jämfört med senast. Kanske in med Rafael – Jompa var inte bra i måndags – men that’s it.