Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Fulham – Man Utd

United pyser söderut för att på söndagen möta Fulham borta på Craven Cottage. Ett Fulham som numera leds utav bekantingen Mark Hughes.

Säsongen trummar på i vanlig ordning och nu har turen kommit till Lillywhites att tvingas ge upp inför övermakten. Säsongen senast blev det delat pott med varsin vinst på hemmaplan. En saftig skalp av Fulham kan tyckas men vi ska i samma andetag komma ihåg att ankare i backlinjen den 19e december i fjol var Michael Carrick och Darren Fletcher. Det kommer att krävas bra mycket mer imorgon vågar jag utlova för att både nolla oss och dundra in tre baljor även fast Fulham de facto har knipit ett antal poäng och nollat oss tidigare.

För de statistiskt lagda bjuder vi dag på följande;

14/03/10 United – Fulham 3-0
19/12/09 Fulham – United 3-0
18/02/09 United – Fulham 3-0
07/03/09 Fulham – United 0-4 (FA-cupen)
21/03/09 Fulham – United 2-0

Ja ni ser ju själva, oddset på kryss känns på förhand intergalaktiskt högt.

Hur är då läget i Fulham?
De hade en lysande säsong senast som toppades av en final i Europa League men fulham har givetvis tappat något värdefullt i och med att Roy Hodgson tog över i Liverpool. Kan Hughes bära oket som lämnades? Sommarens träningsmatcher har bland annat gett kryss mot Bournemouth, Halmstad och Malmö samt förkrossande 5-1 mot Werder Bremen.
0-0 borta mot Bolton senast och det är garanterat ett fulltaggat Fulham som vill visa upp sig inför hemmapubliken i den första hemmamatchen. Schwarzer förresten, hur ligger det till där? En misslyckad läkarundersökning verkar ha omöjliggjort en flytt till Emirates och står inte han så är det givetvis bättre för alla parter förutom för just Fulham själva.

Se upp: Zoltan Gera
Hoppa över: Danny murphy
Glöm: Philippe Senderos

Bortalaget?
Jodå vi åker ned till storstan med 3-0 i ryggen redo för att visa klass. Scholes var som pånyttfödd sist och Giggs körde en tjong i medaljongen i bortre burgaveln alltmedan Berbatov tog kommandot över den interna skytteligan. Wayne Rooney har garanterat varit besviken över sin egen insats senast, med all rätt, det blev rätt många desperata skottförsök senast. Detta innebär som vi alla vet, att Fulham kommer att möta en frustande oxe som inte kommer att tolerera en till mållös match.

Rio Ferdinands skada har förvärrats men han var inte att räkna med på ett tag vilket fall. Anderson har tagit sig ur sitt lilla skadehelvete men kan väl inte väntas vara fit for fight redan? Owen hargreaves…ja ni vet, vatten i knäna. Tröttsamt.
I övrigt så är laget intakt.

Se upp: Wayne Rooney
Hoppa över: en frustrerad Wayne Rooney
Glöm: Kryss

Matchen visas på Viasat Fotboll med start 16:55.

// Daniw Woxlin, Svenska Fans