Matchrapport: Fulham – Man Utd 2-2

United visar sig på sin sedvanliga sida och är tämligen uddlösa i inledningen av säsongen. Fulham visar upp bra självförtroende när vårat mittfält sviktar och tvingade oss till ett likaresultat.

Rolig start
Det börjar fantastiskt roligt med en gruppbild i mittcirkeln som Vidic inte riktigt är säker på om han ska vara med på eller inte men får se sig invevad av en herre i kostym efter lite om och men. Strax innan avspark får vi sedan se en storögd Berbatov som förundrat kikar ned mot Hernandez som står på knäna i mittcirkeln och ber till högre makter.

United börjar matchen bäst. Scholes tar tag i mittfältet på bästa sätt och Berbatov ser ytterst pigg ut längst upp.
Det är även dessa två som ligger bakom matchens första riktiga chans i minut 8. Berbatov hämtar boll och cirkulerar utanför straffområdet, snabb boll till scholes som
på direkttouch hittar park inne i boxen. Park tråcklar till skottet som går utanför.
Bara minuten senare försöker sig Berbatov på en cykelspark som blir mycket farlig, Stockdale räddar dock ut till hörna.

MÅL!
Hörnan letar sig ut efter backen till Berbatov som snabbt vinklar den vidare till Scholes som likt en varg hoovrat strax utanför straffområdet, drar till och sätter bollen stenhårt, otagbart till vänster om stackars Stockdale.
Det känns inte helt orimligt att de två som varit bäst på planen hittills ligger bakom målet.
United har ett massivt bollinnehav men trots detta, eller kanske på grund av detta, vem vet, så mattas matchen av något.

Magisk dubbelräddning
30e minuten. Fulham gör en genombrytning och Van Der Sar tvingas till två fullständigt lysande räddningar där nummer två egentligen skulle ha varit mål och Edwin visar hur pass bra han fortfarande är.
Fulham står emot bra, de visar att de inte alls är några pushovers och att det av föregående säsongs form kan finnas kvar mycket kvar utav.

Sammanfattning:
Scholes dominerar mittfältet och Berbatov ser het ut. Problemet är att det bara är dessa två herrar som gör just detta. Evra har inte setts till. Oshea ser lite smådarrig ut och park springer mest runt förgäves. Kanske kan några hårda hutningar råda bot för det i paus. Annars kan nog Fulham arbeta sig in i det här är jag rädd. Kantspringarna verkar inte vara på humör idag alls och Hernandez har inte alls riktigt hittat rätt ännu.

Andra halvlek
Det är ett mycket mer aggressivt Fulham ute på planen nu. De anfaller starkt och skapar oroligheter för oss. Vårat mittfält ser otroligt segt ut. Scholes får slita hund på mitten och de som darrade i första fortsätter med sitt. Främst O’shea och Park har inte haft många rätt hittills. Fulham öser på mer och mer och inte helt oväntat;

Mål!
Evra åker på en tunnel högt uppe i banan och Evans agerar skolpolis längst bak. Bollen letar sig in till en Davies som säkert kan trycka in bollen i nät. Välförtjänt.

Friska ben förgäves
66e minuten. United första byte, Park ut, Nani in.
Nani börjar genast trumma ute på vänsterkanten, kanske är detta injektionen som behövs?
Bollinnehavet har sänkts och Fulham har faktiskt hittills fler skott på mål. Tänk vad lite självförtroende kan göra.
Byte nummer två och tre är ett faktum. Valencia och Hernandez ut, Giggs och Owen in. Varken Hernandez eller Valencia har synts till under den andra halvleken så det kändes naturligt.

United försöker hitta sig själva igen för en stund och får till ett relativt bra tryck med några hörnor som blir sådär semifarliga. Nani ökar farten ute på kanten och testar en frispark i farligt läge i den 76e minuten. En frispark som visar sig vara lite som Uniteds match överlag; inget vidare.
Manchester arbetar dock för vinst och i 84e minuten får vi möda för ”slitet” då Nanis hörna når Hangelands knä som bara kan titta på när bollen seglar in i nätmaskorna.
Matchen känns vår och ska nu egentligen bara spelas av.

Straff
Duff tar med handen i 85e minuten och domaren tvekar inte att blåsa för straff även fast det såg något tveksamt ut. Nu har vi chansen att säkra tre poäng i en match där vi egentligen inte är värda det.Nani på straffpunkten…..miss! Dålig straff eller bra räddning, jag vet faktiskt inte men mål blev det icke och Fulham trycker på panikknappen inför sista minuterna.
United orkar inte hålla emot Fulhams sista urladdning och får i 89e minuten se sig lurade på tre poäng då Hangeland revanscherar sig och når högst på en hörna, 2-2.

De fyra minuternas övertid gav ingenting. Kryss. Kanske skulle ha satt en slant ändå nu när jag tänker efter.

Sammanfattning:
United börjar bra med högt bollinnehav men det märks ganska tidigt att Scholes är alldeles för ensam på mitten och det håller inte mot ett Fulham som faktiskt är ett väldigt bra fotbollslag. Våra fasta situationer ser genomgående bättre ut än på länge men det där sista vill sig inte riktigt. Bytena är helt korrekta, Park, Valencia och Hernandez har inte påverkat matchen till det bättre. Att bytena i sig inte påverkar matchen nämnvärt är dock i sig lika surt. Backlinjen skakar i princip matchen igenom. Hernandez uträttade inte mycket men fick å andra sidan inte mycket att arbeta med då våra vingar var relativt vingklippta idag. Scholes och Berbatov får nog anses vara bäst på plan av oss idag, med VDS som stark trea. Fulham tillåts gör en mycket bra match, vi gör en sämre. 1 poäng vardera, onödigt men resultatmässigt är det ingen katastrof. Däremot så bör någon form av överläggning ske över hur mittfältet ska struktureras upp inför kommande matcher.

MATCHFAKTA | 22 AUGUSTI 2010 | 17.00 | PREMIER LEAGUE
FULHAM – MANCHESTER UNITED 2-2 (0-1)
Arena: Craven Cottage (London) | Publik: 25 643 | Domare: Peter Walton
MÅL TID MÅLSKYTT (assist)
0-1 11 SCHOLES (Berbatov)
1-1 57 Davies
1-2 84 Hangeland (självmål)
2-2 89 Hangeland
LAGUPPSTÄLLNING
Van der Sar
O’Shea, Vidic, J Evans, Evra
Valencia (74′), Scholes, Fletcher, Park (67′)
Berbatov, Chicharito (75′)
Avbytare: Kuszczak, Smalling, Rafael, Carrick, Giggs (74′), Nani (67′), Owen (75′)
Varningar: Valencia, Evans
Fulham:
Stockdale – Pantsil, Hughes, Hangeland, Konchesky – Duff, Murphy (81′), Etuhu, Davies (90′) – Dempsey (61′) – Zamora
Avbytare: Zuberbuhler, Kelly, Baird, Riise, Greening (81′), Gera (90′), Dembele (61′)
Varningar:Duff, Greening
STATISTIK FULHAM-MANCHESTER UNITED
SKOTT 17-16
SKOTT PÅ MÅL 9-8
HÖRNOR 5-11
FRISPARKAR 10-7
OFFSIDE 0-2
BOLLINNEHAV 42%-58%

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS