Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reservlaget: Man city – Man Utd 1-3

United mötte lillebror city i Manchester Senior Cup och kunde ta en relativt komfortabel seger med 1-3 genom två mål av Macheda och ett av Tom Cleverley.

United kom till start med ett starkt lag där många spelare från A-laget behövde speltid. Det var dock city som började bäst och kunde ta ledningen efter bara tio minuter då Nimely får skottläge just utanför straffområdet och placerar den säkert vid ena stolpen.

city fortsätter att vara det lite bättre laget och Unitedspelarna ser lite sega ut. Men efter 38 minuter får Macheda en passning av Eikrem, italienaren gör en fin vändning inne i straffområdet och skjuter hårt och distinkt in 1-1 vilket står sig halvleken ut.
United är nu det bättre laget och tar också ledningen efter 72 minuters spel. Eikrem spelar återigen fram Macheda som drar till med ett direktskott högt i bortre hörnet. Cleverley avgör sedan matchen efter 75 minuter med ett kyligt avslut.

United började lite trögt som lag men spelade upp sig ju längre matchen led. Anderson spelade sin första match på sex månader, hans prestationer står inte ut men han kom igenom matchen helskinnad vilket var det viktigaste. Det var härligt att se Neville löpa upp och ned längs kanten som om det vore 1995 och även hans backkollega Smalling var bra matchen igenom, hans teknik och snabbhet märktes tydligt i den här matchen. Han är fortfarande orutinerad men hans potential är mycket stor.

Annars var Macheda, Cleverley och Eikrem (kapten för dagen) bra matchen igenom. Eikrem står för två assist och överlag ett bra passningsspel. Macheda visar prov på bra teknik och hans avslutningar är som vanligt av högsta klass. Cleverley är härlig att skåda, rör sig otroligt mycket över hela planen och är delaktig i det mesta som United skapar. Att han dessutom är målfarlig gör inte saken sämre.

United: Amos; Neville, Smalling, Brown, Rafael (Dudgeon 60); Gibson, Carrick (Gill 73), Anderson (W Keane 60); Eikrem, Cleverley; Macheda.