Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Förbannelsen på bortaplan fortsätter

United klarade bara oavgjort mot Bolton och har nu misslyckats med att vinna tre raka matcher på bortaplan. Matchens lirare Nani kvitterade till 1-1 och spelade fram till 2-2, men det var Michael Owen som byttes in och räddade en poäng i denna underhållande match som böljade fram och tillbaka.

Nani och Michael Owen blev Uniteds målskyttar. Båda målen kvitteringar efter att först Zat Knight och sedan Martin Petrov gett hemmalaget ledningen. Nanis fullträff kom efter en soloprestation där han sick-sackade sig igenom försvaret och placerade in skottet invid den vänstra stolproten, samtidigt som två lagkamrater löpte och drog ut försvaret. Owens kom på nick efter en Nani-frispark med kvarten kvar av matchen.

Både Ryan Giggs och Wayne Rooney tvingades kliva av i inledningen av andra halvlek med befarade skador. För den sistnämnde var dagen ännu en besvikelse och bara en fortsättning på den dåliga formen, där han efter en timmes spel satt med en ispåse på foten. Giggs missar enligt uppgift på kvällen veckans match i Champions League.

OLYCKLIGT
United kunde mycket väl haft ett mål redan under första kvarten. Först sköt Dimitar Berbatov över, då han istället borde försökt frispela Ryan Giggs centralt. Sedan missade Giggs själv ett gyllene läge mitt i slottet efter ett flygande anfall med inspel från Darren Fletcher. Skottet gick rakt på Jussi Jaaskelainen. Fletcher missade själv en kanonchans kort därefter. Även Rooney fick sin beskärda del missar, och måltorkan håller i sig. Det syns tydligt att han inte trivs med tillvaron för stunden.

SVÄNGIGT
Den här matchen var en managers mardröm och kunde ha slutat precis hur som helst. Trots ett massivt bollinnehav lyckades aldrig United ta ledningen i matchen. Giggsy, Rooney och Nani vara bara några av de spelare som brände givna målchanser, Berbatov försökte flera gånger dyrka upp försvaret men hade ingen lyckad dag han heller.

Men den värste sumparen var Johan Elmander som kunde gjort hat-trick om han inte skjutit så illa. Både vid ställningen 1-0 och 2-1 missade han som tur var att punktera matchen. Först reflexräddade Van der Sar på Elmanders avslut från sexmeterslinjen, och bara minuterna innan Uniteds 2-2 mål fann han sig helt ren med van der Sar efter att Evans drällt med bollen, och svensken snyggt chippat sig fri över Nemanja Vidic. Men denna gång gick skottet högt över, en bortkastad chans.

Bolton lyckades trots sitt låga bollinnehav skapa fler skottchanser. Uniteds försvar darrade i passningsspelet, bjöd på kontringar och hade det allmänt svårt mot de tunga spelarna i Bolton, som rev och slet matchen igenom.

EVANS SVIKTADE
Det blev en mardrömsstart på matchen för United. På en hörna redan efter fem minuter kunde Zat Knight skarva in bollen, efter att Jonny Evans tillåtit honom utrymme i United-boxen. Det fortsatte så och Evans hade stora problem mot Kevin Davies och Johan Elmander matchen igenom, och Rio Ferdinand fanns inte ens med på bänken.

LYCKAT BYTE
Giggs och Rooney utbytta med skador, 2-1 i baken efter att Martin Petrov skjutit via Darren Fletcher som befann sig i knäet på Van der Sar. SAF valde att byta system till 4-3-3 och tog in triumfkortet Michael Owen – och det lönade sig. Efter bara tre minuter på planen vann United en frispark ute till höger om straffområdet. Nani stegade fram och slog frisparken som Owen, som är kortare än samtliga Boltonförsvarare, kunde nickskarva in via den bortre stolpen.

En jakt på ett tredje mål började men chanserna uteblev, bortsett från ett Scholes-skott som visslade tätt över ribban, och en vänsterslägga från sexton meter som Nani fick se susa tätt utanför den bortre stolpen.

Självklart bidrog skadorna på Giggs och Rooney att United tappade i anfallsstyrka, då ersättarna Ji-Sung Park och Federico Macheda inte lyckades sätta sin prägel på resultatet. Framför allt Giggs var pigg i den första halvleken innan han klev av knappt fem minuter in i den andra.

Poängen innebär att United passerar Arsenal och övertar andraplatsen, tre poäng bakom ledarna Chelsea.

MATCHFAKTA | 26 September 2010 | 13.00 | PREMIER LEAGUE
BOLTON WANDERERS – MANCHESTER UNITED 2-2 (1-1)
Arena: Reebok Stadium (Bolton) | Publik: 23 926 | Domare: Phil Dowd
MÅLTIDMÅLSKYTT
1-06Knight
1-123NANI
2-167Petrov
2-274OWEN (Nani)
LAGUPPSTÄLLNING
Van der Sar
O’Shea, Vidic, J Evans, Evra
Nani, Fletcher (71), Scholes, Giggs (53)
Berbatov, Rooney (61)
Avbytare: Da Silva, Smalling, Anderson, Macheda (61), Park (53), Kuszczak, Owen (71)
Varningar: Scholes, Vidic
Bolton:
Jaaskelainen, Steinsson, Knight, Ricketts, Robinson, Lee (90), Muamba (64), Holden, Petrov (90), K Davies, Elmander
Avbytare:M Davies (64), Taylor (90), Moreno, Blake (90), Bogdan, Alonso, Klasnic
Varningar:M Davies
STATISTIKBOLTON WANDERERS – MANCHESTER UNITED
SKOTT15-12
SKOTT PÅ MÅL9-6
HÖRNOR7-12
FRISPARKAR16-18
OFFSIDE0-4
BOLLINNEHAV33.6%-66.4%