Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tre veckors vila

I dag meddelade Alex Ferguson att Wayne Rooney – som till skillnad från sin tränare aldrig lär bli Sir hur många mål han än gör resten av sin karriär – blir borta i upp till tre veckor.
Så från ”han är nog med på onsdag” har det gått till detta. Rooney kan alltså missa Valencia, Sunderland, West Brom och Bursaspor.
Jag vet inte längre ut eller in angående Rooney. Klart är i alla fall att det var lurigt att han missade Fulham borta med en ”stomach bug” och det var ju givet att Fergie inte vågade lira Rooney borta mot Everton.
Oavsett om det är sant eller inte att Liverpoolpojken är skadad eller inte – det är inte lätt att veta eftersom sanningen knappast kommer ut från Old Trafford via Fergie – så kan vi utan att skämmas konstatera att hans affärer med prostituerade påverkar oss. Hans privatliv har kommit in på fotbollsarenorna och följaktligen kan man inte använda argumentet ”det enda som betyder någonting är vad han presterar på planen”.
Tragiskt.
* Det lär nästan garanterat bli 4-5-1 på Mestalla. Startelvan ska bli oerhört intressant att kika på. I och med att Scholes också är väck (tio dagar) lär Anderson ligga först på tur att starta. Jag har också feeling för att mannen med en enda (nåja) kvalitet, Darron Gibson, får starta. Neville är inte med i Spanien vilket förstås betyder att Jompa får starta igen. För att sätta den offensive brassen i en viktig bortamatch i CL lär Fergie aldrig våga.
Park kan mycket väl bli släpande anfallare. Det är dags för honom att imponera. Det var verkligen ett bra tag sedan.