Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ärtigt!

Chicharito!
Ett iskallt, beräknande United som numera är oerhört skickliga på bortaplan i CL gjorde det dom hade tänkt göra på Mestalla.
En taktisk triumf från Ferguson … eller Mike Phelan?
Bästaste:

 • Att Fergie kickade Jompa O’Shea och Jonny Evans (inte ens på bänken!) och satte in Rafael och Rio d.ä.
 • Att Rio d.ä STOD på planet ned till Valencia.
 • Berbas arbete. Och rycket och skottet i andra halvlek. Med en anfallspartner bredvid sig hade han plockat fram minst två assist.
 • Anderson, Carrick, Rafael och Rio d.ä har typ tio minuters fotboll på högsta nivå de senaste veckorna och gick ändå in och gjorde hyfsade insatser.
 • Chicharito. Det kändes, precis som Glenn Strömberg påpekade, som om att det var helt rätt läge att plocka in mexikanen. Han har ett härligt fotarbete och använder, som Ola Andersson påpekade, väldigt många stegisättningar på ett väldigt snabbt sätt.
 • Nani hade problem med Mathieu stora delar av matchen, men har i dag psyket att fortsätta mata med utmaningar och kom förbi flera gånger efter paus. Mentalt starkt

Sämstaste:

 • Mittfältet blev ofta lättpasserat.
 • Park springer och springer och skapar ytor, men det händer liksom ingenting. Det blir inga chanser av hans arbete.
 • Anderson tröttnade efter hand. Tyvärr hade United bara Gibson ur mittfältsfabriken på bänken. Förstår fortfarande inte varför inte en ny innermitt kommit in. Dessutom ”tvingas” Fletcher spela varje match nuförtiden.
 • Chicharito kunde ha låtit bli att kyssa klubbmärket. Det kan han göra om han är kvar om fem år.
 • Det är lite löjligt att ha en mittback som inte kan följa med upp på hörnor. Å andra sidan vet han väl om att det är meningslöst eftersom bollarna 98 gånger av 100 hamnar på förste spelaren i straffområdet.

Dagens öh: Glenn Strömbergs uttalande i första halvlek om att Valencia måste undvika att dra på sig frisparkar i inläggsinläge. Nani är ju lika het från fasta situationer som Sladjan är överflödig som sidekick.
Dagens idiot: Roberto Soldado. Filmade som en idiot och fattade ingenting när Rio d.ä och Vida skällde ut honom. La sig ner och tog tag i Nanis ben med båda händerna, drog ner honom och fattade ingenting då heller när domaren blåste av. Idiot.