Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Sunderland – Man Utd

United åker till Norra England för att försöka få med sig 3 poäng. En nog så svår uppgift med en Darren Bent i storform och ett hemmalag uppbackat av en fanatisk publik.

Sunderland
Hemmalaget ligger för närvarande 11:a i ligan och har tagit 7 poäng på 6 matcher. Poängen har man dock tagit mot Man city (seger), Arsenal och Liverpool (avgjorda), inga dåliga skalper alltså. Man har gjort 7 mål, Darren Bent har svarat för 5 av dessa, varav båda målen mot Liverpool nu senast.
Förre United-spelaren Steve Bruce får klara sig utan Kieran Richardson, Frazier Campbell (båda skadade och tidigare United-spelare) samt. Danny Welbeck (får ej spela p.g.a sitt lån från United). Anton Ferdinand och John Mensah är frågetecken, Ferdinand kan nog spela men inte Mensah. Tillbaka från skada är dock målvakten Craig Gordon, nyförvärvet Simon Mignolet har dock inlett mycket bra och det är därför troligt att han åter får förtroendet mellan stolparna.
Jag tippar att Sunderland’s dyraste nyförvärv genom tiderna, Asamoah Gyan, ersätter Welbeck från start på topp men att det i övrigt blir samma lag som spelade 2-2 mot Liverpool förra helgen.

Preliminär trupp (enligt Teamtalk):
Mignolet, Gordon
Onuoha, Bardsley, Angeleri, Bramble, Turner, Ferdinand, Da Silva
Cattermole, Riveros, Henderson, Malbranque, Elmohamady, Zenden, Colback, Reid
Bent, Gyan

Troligt lag:
Mignolet
Bardsley, Bramble, Turner, Onuoha
Al Muhammadi, Cattermole, Henderson, Malbranque

Bänk: Gordon, Ferdinand, Da Silva, Angeleri, Riveros, Reid, Zenden

Man Utd
United har ännu inte vunnit på bortaplan. 3 oavgjorda har det blivit trots att man borde ha vunnit spelmässigt sätt mot både Everton och Fulham, extremt dåligt försvarsspel gjorde dock att man tappade segern i slutminuterna båda gångerna, mot Bolton borta senast var man dock inte värda en seger. United ligger tvåa i ligan, 3 poäng efter Chelsea. Formen kan ifrågasättas efter usla 0-0 mot Rangers för ett par veckor sedan och bara 2-2 mot Bolton föra helgen, dock tog man en imponerande seger borta mot Valencia i Champions League i onsdags. Ett par viktiga spelare var tillbaka i den matchen, Rio Ferdinand och Michael Carrick, det är ingen slump att United höll nollan för första gången på bortaplan den här säsongen när dessa båda startade igen.
Skador på Paul Scholes, Ryan Giggs, Antonio Valencia, Owen Hargreaves och Wayne Rooney, alla mer eller mindre ordinarie, ställer till det rejält för Sir Alex. Rooney säger själv att han är frisk men han lämnade planen mot Bolton med en ispåse över vänster fot, samma fot som han haft problem med sedan i våras, det märks att han fortfarande hämmas av denna, Rooney lär inte spela. I övrigt så är både Anderson, Carrick och Ferdinand alltså tillbaka efter skador, vilket är välkommet. Jonny Evans har varit allt annat än bra och mot Darren Bent vill jag inte ens tänka på hur det skall gå, Evans har stora problem med den typen av storväxta anfallare. Frågan är dock om Ferdinand är redo för 2 matcher i rad på kort tid, risken finns att Evans startar. Och vem startar på topp bredvid Berbatov? Chicharito avgjorde mot Valencia senast med sitt inhopp, så jag hoppas han får förtroende, bara det inte blir Owen så är jag nöjd. Och vem spelar högerback? Rafael gjorde det väldigt bra mot Valencia och plockade helt bort Juan Mata då och John O’Shea har varit rent bedrövlig i inledningen men ändå fått förtroende av Sir Alex. Wes Brown har dock, av någon märklig anledning, inte spelat en minut i ligan ännu.

Preliminär trupp (enligt Teamtalk):
Van der Sar, Kuszczak, Amos
Rafael, Neville, O’Shea, Brown, Ferdinand, Vidic, Evans, Smalling, Evra
Nani, Fletcher, Anderson, Carrick, Gibson, Park, Bebe
Berbatov, Owen, Hernandez, Macheda

Troligt lag:
Van der Sar
O’Shea, Vidic, Evans, Evra
Nani, Carrick, Fletcher, Park
Chicharito, Berbatov

Bänk: Kuszczak, Rafael, Smalling, Anderson, Gibson, Owen, Macheda

Historia:
Lagen har mötts 114 gånger i ligan, Sunderland har 37 vinster, United 50. På hemmaplan har Sunderland vunnit 26 av 57 matcher, United 18. De senaste 10 mötena i ligan har slutat med 7 vinster för United och 3 oavgjorda, senaste gången Sunderland vann var 8/3 1997.

Matchen sänds i Viasat Sport samt. PL HD med start 16.00