Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens lag + införrapport: Man Utd – W.B.A

Här är dagens laguppställningar, Man Utd – W.B.A

Van der Sar
Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra
Nani, Anderson, Carrick, Giggs
Berbatov, Chicharito
Avbytare: Kuszczak, O’Shea, Smalling, Gibson, Scholes, Rooney, Macheda
W.B.A (Trolig, 4-4-1-1): Carson (c) – Jara, Tamas, Olsson, Shorey – Brunt, Scharner, Mulumbu, Thomas – Dorrans – Odemwingie
Avbytare: Myhill, Ibanez, Cech, Morrison, Barnes, Bednar, Fortune

Äntligen dags för lite riktig fotboll igen efter 2 veckors uppehåll för landslagsspel. United tar emot West Bromwich Albion på Old Trafford i en match där United verkligen måste börja få igång både målskytte och spel, en bättre målskillnad skulle inte sitta fel. Samtidigt så är W.B.A inte ett lag man enkelt avfärdar, det fick Arsenal erfara för 3 veckor sedan.

W.B.A
Nykomlingen ligger bäst till av samtliga 3 nykomlingar på en stark 6:e plats efter 7 omgångar, det säger kanske inte så mycket när serien inte är särskilt gammal, men ändå. Man har vunnit 3 och förlorat 2 av de 7 matcherna, båda förlusterna på bortaplan. I premiären öppnade man upp sig totalt och presterade ett försvarsspel på korpennivå och bjöd Chelsea på de flesta av målen i 6-0-förlusten. Mot Arsenal i slutet på september spelade man dock ett mycket bra försvarsspel och tillät inte alls lika mycket, dessutom gjorde man 3 mål och vann matchen på Emirates, mycket starkt.
Managern Roberto Di Matteo har frågetecken på lagets hittills 2 bästa spelare, vänsteryttern Jerome Thomas och anfallaren Peter Odemwingie har vad- respektive knäproblem. Thomas ligger bäst till för spel men jag tippar att båda startar.

Preliminär trupp (enligt Teamtalk):
Carson, Myhill, Kiely
Olsson, Ibanez, Zuiverloon, Meite, Shorey, Jara, Downing, Tamas
Morrison, Barnes, Brunt, Reid, Tchoyi, Scharner, Sawyers, Dorrans, Thomas, Mulumbu
Odemwingie, Fortune, Cox, Bednar

Troligt lag (4-4-1-1):
Carson (c)
Jara, Tamas, Olsson, Shorey
Brunt, Scharner, Mulumbu, Thomas
Dorrans
Odemwingie

Bänk: Myhill, Ibanez, Cech, Morrison, Barnes, Bednar, Fortune

Man Utd
United har enligt ”experterna” öppnat dåligt. Och visst, 3:a i tabellen kanske kan vara dåligt, men öppningen har varit tuff mot erkänt bra hemmalag där United tappat viktiga poäng. Hemma har man dock gått bra och imponerat. Senast borta mot Sunderland var det dock allt annat än bra, framför allt den första halvleken var en katastrof milt sagt. Det var dock mest p.g.a en mycket märklig laguttagning där anfallsspelet var obefintligt utan vare sig Berbatov eller Rooney. Just Rooney har varit helt ur slag hela säsongen, han har dock dementerat att han har problem med sin gamla fotskada, alla som har sett honom spela vet dock att han definitivt har problem då hans rörelseschema inte alls är som vanligt och hans uppoffrande spel är helt bortblåst, han verkar inte våga helt enkelt.
Det spekulerades i att Owen Hargreaves skulle göra comeback i den här matchen, det dementardes dock idag av Sir Alex, Hargo är inte redo för spel tyvärr. Antonio Valencia saknas förstås också, i övrigt skall det inte vara några skadeproblem, vilket gör att Sir Alex har mängder med alternativ att välja mellan. Jag tippar att det blir ett så ordinarie lag som möjligt i Valencia och Hargo’s frånvaro, det är väl egentligen bara högerbackspositionen som det kan bli vem som helst på. Jag hoppas att Brown får chansen, det är en gåta varför han inte fått spela när det varit problem där.

Preliminär trupp (enligt Teamtalk):
Van der Sar, Kuszczak
O’Shea, Brown, Rafael, Neville, Ferdinand, Vidic, Smalling, Evans, Evra, Fabio
Nani, Obertan, Scholes, Fletcher, Carrick, Gibson, Anderson, Park, Giggs
Rooney, Berbatov, Owen, Macheda, Hernandez

Troligt lag:
Van der Sar
Rafael, Ferdinand, Vidic (c), Evra
Nani, Scholes, Fletcher, Giggs
Berbatov, Rooney

Bänk: Kuszczak, O’Shea, Smalling, Anderson, Park, Chicharito, Macheda

Matchen spelas kl. 16.00 och sänds på Viasat Sport samt. Viasat Premier League HD.