United – WBA 2-2

United gjorde i det närmaste fyra mål i gårdagens match, men fick ändock bara 2-2 mot ett föga imponerande motstånd. Trots ett antal dåliga resultat under säsongen ligger laget emellertid bara fem poäng efter ligaledarna Chelsea (1-1 mot Aston Villa i Birmingham i går). Att United skulle ha med ligatiteln att göra är i nuläget en utopi. Istället kommer säsongen handla om att ta en CL-platserna.

Sir Alex valde denna eftermiddag att starta med Hernandez istället för den formsvage Rooney. På mittfältet fick Anderson och Carrick chansen, vilket innebar att Fletcher vilades helt och att Scholes satt på bänken. Giggs var enligt förhandsrapporterna skadefri och startade på vänsterkanten.

United hade, som väntat, stort bollinnehav i början och i den femte minuten föll det första målet. Nani sköt en frispark någon meter utanför straffområdet, vilken Carson bara kunde parera rakt ut i banan. På returen lyfte Hernandez in bollen i mål med sin vänsterfot. Målet var typiskt en måltjuv, den nye mexikanaren springer rakt i bollens bana och gör ett av sina enklare mål i karriären.

Brunt var litet senare nära att styra in bollen vid van der Sars högra stolpe efter ett inlägg från Fortune, men da Silva kunde snyggt styra undan bollen. Berbatov kunde ha gjort 2-0 med ett skott från vänsterposition, men bollen skruvades strax utanför. Matchens andra mål kom istället i minut 25 när bortalagets vänsterback tappade bollen en bit in på egen planhalva. Nani tog den och efter ett snyggt samspel med Berbatov kunde han skjuta in bollen i Carsons högra hörn. Berbatov skall ha beröm för att han så oegoistiskt passade Nani istället för att skjuta.

Berbatov syndade litet senare när han, efter ett briljant pass av Carrick, fumlade vid tillslaget i central position. Troligen hade ett mål i det läget punkterat matchen och sänkt motståndarnas kampvilja rejält. Just Carrick var en av de få som visade lite glöd, även om det totalt kanske inte säger så mycket. Anderson sprang än en gång mycket under en match, men uträttade i stort inget av värde. Några minuter före halvtid fick Giggs byta med den medelmåttige Gibson på grund av skada. Rapporterna efter matchen talar om att det är en lårskada, precis samma skada som höll walesaren borta från spel innan denna match.

I början av andra halvlek slog Nani ett fint inlägg från vänsterkanten som Vidic nickade i Carsons högra stolpe. Ännu en marginal gick emot United i en säsong där laget skulle ha punkterat ett antal matcher istället för att få en rad oavgjorda resultat. Symptomatiskt gjorde WBA istället 1-2 på en frispark från högerposition några minuter senare. Återigen hoppade muren (Anderson och Nani) och bollen gick via Evra in vid van der Sars vänstra stolpe. Nu händer det igen tänkte många och mycket riktigt gjorde WBA 2-2 fem minuter senare. På ett helt ofarligt inlägg från Brunt fumlade van der Sar med bollen och Tchoyi kunde enkelt forcera in bollen från någon meter.  

United ledning var märkbart passiv efter målet och Fergie rörde knappt en min under sitt ivriga tuggande på tuggummit sitt. Med 20 minuter kvar byttes Scholes och Rooney in istället för Carrick och Anderson. Båda gjorde tämligen svaga inhopp och i stort uppstod inga mer farliga situationer under matchen. Ännu två bortkastade poäng…

Sammanfattningsvis borde United ha punkterat matchen med ytterligare ett par mål innan bortalaget reducerade och så småningom kvitterade. Samtidigt uppträder laget som ett gäng pellejönsar vid båda målen. Misstag av detta slag har inträffat under hela säsongen. Spelare som Anderson och Gibson har svårt att tillföra något på en stor scen som Uniteds och frågan är om de någonsin blir mogna för ett sådant förtroende? United är i starkt behov av en central mittfältare då truppen enbart har en sådan spelare, den 36-årige legendaren Scholes. Det är smått frapperande att Sir Alex inte lyckats hitta en sådan spelare under de gångna åren. Detta kan låta något onyanserat, men på sikt kan det innebära att United inte ens tar en av platserna till CL…

 

Van der Sar
Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra
Nani, Anderson (Rooney 71), Carrick (Scholes 71), Giggs (Gibson 42)
Berbatov, Chicharito
Avbytare: Kuszczak, O’Shea, Smalling, Gibson, Scholes, Rooney, Macheda
 

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS