Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Svaret är egendomligt

Nu är det faktiskt på allvar.
Wayne Rooneys vara eller inte vara i Manchester United är en fråga som engagerar alla Unitedfans. Av foruminläggen på redcafe.net att döma är det en stor del som anser att det här bara är en storm som snart blåser över. Dessutom finns en del som tycker att Rooney kan ”fuck off to Real” om han fortsätter att dels bete sig som han gör (läs: agerar martyr efter att ha legat med prostituerade medan hans fru var gravid) och dels spelar så uselt som han gör.
Jag har inte bestämt mig om min uppfattning än, men jag vill ha honom kvar och jag kan för mitt liv inte se honom leva utomlands (tänk er honom lär sig spanska eller italienska, han som inte ens behärskar engelskan om vi ska slå lite under bältet).
Visst, Rooney har inte gjort ett spelmål sedan 30 mars och är i dagsläget ingen startspelare ens i Tottenham och om han ska ha 150 000 pund i veckan i stället för sina nuvarande 90 000 så ska han banne mig göra typ 30 mål den här säsongen också – och då lär han få skynda på.
Men samtidigt var han en snedsteg (pardon the pun, som britterna säger) från att föra oss till en ny ligatitel och kanske till en ny CL-final. Hade han inte stukat foten i München hade mycket varit annorlunda och det finns inte många andra spelare som är så viktiga för United. Tänk er en Rooney i samma form under hösten och vi hade sannolikt kunna toppa ligan. Det finns inte någon annan spelare i Uniteds trupp som har/hade den sortens impact.
Jag är mest intresserad av att veta varför en ”United spokesman” uttalade sig i frågan och sa att det var ”nonsense” att Rooney skulle säljas i januari. Varför detta utspel? Varför kommentera tidningsartiklar av det spekulerande slaget? Och varför vara så specifik med januari? Är det alltså aktuellt att sälja honom i sommar? Och varför skulle klubbar betala en halv miljard, typ, för en spelare som bara är 27 år när han kan gå gratis sommaren 2012?
Det här kan bli den mest häpnadsväckande transferstoryn sedan Beckham kastades ut.
Och då fanns det inga twittrar.
Till sist: Om Rooney går till Real – kan vi få tillbaka Ronaldo då?