Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens lag + Inför Man Utd-Bursaspor

Dagens lag:

Kuszczak
Rafael, Smalling, Vidic, Evra
Fletcher, Carrick, Anderson
Nani, Macheda, Park
Avbytare: Amos, Neville, O’Shea, Obertan, Bebe, Hernandez, Berbatov
Bursaspor (4-2-3-1):
Ivankov – Tandogan, Erdogan, Stepanov, Vederson – Svensson, Ergic – Sen, Insua, Ipek – Yildirim
Avbytare: Özkan, Cimsir, Batalla, Bahadir, Keceli, Nunez, Özturk

Det är dags för den tredje omgången av första gruppspelet i Champions League. Det är hemmafavör på Old Trafford och för motståndet står turkiska Bursaspor. Jag som trodde att allt handlade om Rooney.

Redan igår kväll spekulerades det friskt på vissa sidor kring Rooneys vara eller icke vara. Då tog jag det mesta med en nypa salt och konstaterade kallt… media.
Idag är det annorlunda då SAF officiellt kommenterat läget och de elaka ryktena innehöll mer substans än jag både trodde och hoppades.

Nu ska detta föreställa en införrapport och jag ska så mycket som möjligt försöka att avstå från att kommentera detta vidare, med undantag av hans sorti från morgondagens match.

Matchen mot de turkiska mästarna kommer ändå ganska lägligt, anser jag. För att uttrycka mig platt, kan jag säga att det för tillfället går sådär för United.
Det var nyligen hemmamatch mot West Brom och tre, relativt enkla poäng skulle bärgas. Allt var egentligen klart när ”någonting” hände. De tre glasklara poängen blev istället en. Med lite bättre skärpa i avslutet hade Reo-Coker sett till att United knaprat in en poäng på Chelsea.

Precis som Ferguson i helgen poängterade är laget obesegrade efter åtta matcher. Det är bra, om man inte är Manchester United.
Att vi redan tappat tio poäng går att jämställa med tre förluster. Det är inte okej och med den jämförelsen tappar den förlustfria sviten genast i färg.

United:
United är också obesegrade i Champions League och vi har återtagit förstaplatsen i gruppen efter den mindre lyckade insatsen hemma mot Rangers. En start bortaseger senast mot Valencia såg till att ta laget förbi Rangers på alfabetisk ordning. Nu bortser jag från Glasgow…

United har ett gyllene läge att befästa sin topplacering då man nu har två raka möten mot turkarna. Med all respekt för turkiska ligasegrare men det ska ändå vara sex poäng att hämta hem. Då ska det mycket till för att missa avancemang, trots två betydligt tuffare avslutningsmatcher.

United har ännu inte släppt någon preliminär trupp på den officiella hemsidan. Istället finns att läsa om truppen som tränade på Carrington tidigare i morse. Där fanns några ansikten med som inte kommer att figurera i morgondagens trupp. Teamtalk.com har släppt följande trupp på sin hemsida:

Van der Sar, Kuszczak, O’Shea, Brown, Rafael, Neville, Ferdinand, Vidic, Smalling, Evra, Fabio, Nani, Obertan, Scholes, Fletcher, Carrick, Gibson, Anderson, Park, Giggs, Berbatov, Macheda, Hernandez.

Enligt media gjorde sig Rooneys ankelskada påmind i morse, men nå går det väl att läsa in ett och annat i den förklaringen. Sedan tidigare finns Hargreaves på frånvarolistan. Dit kan vi också läsa oss till både Giggs, Owen och nu senast Evans. Någonstans har jag också läst mig till att Bebe är lätt skadad och hans frånvaro ur Teamtalks trupp kan vara ett tecken på detta.

Troligtvis tar holländare plats på nytt mellan stolparna. Samtidigt skulle jag inte bli förvånad om Kuszczak får chansen. Inte på grund av Van Der Sars tavla i helgen, utan för att det här är väl matchen vi ska klara oss utan honom. Visserligen är United inte vidare än men hemma mot Bursaspor ska det inte hänga på val av målvakt.

Jag tror att Ferguson kommer att det ”ordinarie” mittbacksparet med eventuell ungdomlighet på kanterna. Bröderna brasse ligger nära till hands, även om jag gärna ser Brown få chansen från start. Samma sak gäller för Smalling.

På det centrala mittfältet är nog platserna vigda åt Scholes och Fletcher. Ingen av dem startade i helgens ligamatch. Jag kan inte se att Nani får nöta bänk. För tillfället är han en fröjd att se på och jag tror att morgondagens möte kommer att bjuda på mer magi från portugisen. På vänsterkanten hoppas jag att SAF väljer Obertan före Park.

Utan substans i ”Rooneysagan” hade jag gissat på Berbatov bredvid Macheda. Hernandez fick speltid i helgen varpå jag hade gissat att Macheda nu fått chansen. Nu tror jag italienaren på nytt får nöta bänk och att Ferguson ser en möjlighet att spela ihop ett framtida anfallspar. I alla fall för stunden.

Tänkbar startelva:
Kuszczak
Rafael – Vidic – Ferdinand – Fabio
Nani – Scholes – Fletcher – Obertan
Berbatov – Hernandez

Bursaspor:
Jag hade det tungt när jag skulle skriva om motståndet i min senaste match. Det var mot Scunthorpe. Det här är samma sak. Tyvärr kommer jag inte in på lagets officiella hemsida, då den ligger nere av okänd anledning.

På Wikipedia.com finns lite information att läsa. Där ska man väl dock alltid ta allt man läser med en nypa salt. Bursaspor kommer från Bursa och är en realtivt ung fotbollsklubb. Klubben bildades 1963 då stadens fem amatörlags slogs ihop. Med spridda och sporadiska framgångar genom åren blev man till slut den femte turkiska fotbollsklubb som vann Süperlig.

Tiderna förändras. För några år sedan var turkisk fotboll synonymt med lag som Galatasaray och Fenerbache. Nu är de akterseglade.
Årets ligaspel har fortsatt i samma fina spår. Efter åtta omgångar leder man ligan efter sex segrar och två oavgjorda lag. I helgens drabbning nådde man samma slutresultat som United, 2-2 hemma mot ligafemman.

I gruppspelet av CL har laget inlett med två förluster, nu senast 0-1 borta mot Rangers. Då mönstrade man följande startelva. Eventuellt kan spelare ha fallit bort på grund av skador eller återkommit till matchspel sedan dess. Det mest spännande att se fram emot är väl om Gustav Svensson får fortsatt förtroende.

Tänkbar startelva:
Ivankov
Tandogan – Erdogan – Stepanov – Vederson
Sen – Svensson – Batalla – Ergic – Ipek
Yildirim

Man-Utd-Bursaspor
Tid: 20.45 (svensk tid)
Domare: Gianluca Rocchi, ITA
Tips: 4-0 (Berbatov 2, Hernandez, Fletcher)

Matchen sänds på kanal 10 samt Viasat Sport Extra3 med start 20.45.

C´MON UNITED!