Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Step up, Carrick

Av glimpsarna jag såg från Bursa i onsdags såg det ut som om Michael Carrick fortsätter att putsa på formen med sisådär fem-sex procent per match.
Det behövs. För när Paul Scholes inte orkar spela/inte får spela/inte är bra behövs Carrick. Han hade ingen lätt början på karriären med tanke på 16 miljoner pund-övergångssumman och just nummer 16 på ryggen efter en viss irländare.
Men han övertygade allt mer och ni som har dvd:n från 2007/2008 ser en bra sammanfattning på en fantastisk säsong från Newcastle United-supportern. Men de senaste två åren har han varit dyngusel. Det var som om han inte pallade hålla nivån, om det var fysiskt eller psykiskt eller en kombination är svårt att säga, men självförtroendet var i alla fall minimalt. Nu har han fått chansen att spela sig i form vilket inte är alla förunnat i United. Med Fletch skadad kan vi se ett gammalt partnerskap av Carrick och Scholes i mitten mot Wolves i morgon.
Carrick och Scholes passar väl inte som Scholes och Keane en gång gjorde, men båda har så mycket i sig att det ska gå att spela bort ett lag av Wolves kaliber utan att dom ska behöva springa ihjäl sig.
Scholes har inget att bevisa.
Carrick har en del att visa och nu pekar kurvan åt rätt håll.