Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Otvivelaktigt

Den närmaste månaden kunde inte ha bjudit på ett bättre läge för Manchester United (formerly known as Manchester United Football Club).
Det är otvivelaktigt så. Kolla matchschemat:
Wigan (h)
Glasgow Rangers (b)
Blackburn (h)
West Ham (b)
Blackpool (b)
Fem matcher i tre olika turneringar och det ska banne mig bli minst fyra segrar. Motståndet kunde inte vara lättare på papperet och ska United hitta rytmen någon gång så är det nu. Wigan på lördag ska vara årtusendets banketta med tanke på läget. Rangers borta kan bli knepig och där är jag nöjd med kryss. Blackburn hemma är årtusendets näst största banketta, West Ham i ligacupen skiter jag i, men där spelar United utan press och vinner ändå och sen avslutar vi femmannacupen med Blackpool hemma som är årtusendets tredje största banketta.
Det här är som ni förstår ett guldläge. En helt fenomenal tacksam situation för Manchester United och chansen finns att Sir Alex Ferguson åter är där han hör hemma i början av december.
Ni vet var.
Men sen vänner, sen hettar det till. Arsenal kommer till Old Trafford 13 december och sex dagar senare lirar pojkarna på Stamford Bridge. På annandagen kommer Steve Bruce med Welbeck (?) och grabbarna och några dagar därefter åker vi till svårspelade St Andrews.
Har United kopplat på turbon under den kommande månaden kan vi se fram emot en härlig vår.
Alternativet är förstås att det fortsätter i samma stil och hackar och pyser och är värdelöst tråkigt. Uniteds obesegrade svit måste vara den minst tilltalande klubben kan stoltsera med. Sällan har en klubb presterat så lite och samtidigt förlorat så lite.
* England får se några pojkar göra sin första landskamp i morgon, varav en sannolikt heter Chris Smalling. En fantastisk resa för en grabb som spelade amatörfotboll för några år sedan.
Även Jordan Henderson ska sparka boll på Wembley och Sunderlandpojken är tillsammans med Marc Albrighton de icke-United-spelare från öarna som imponerat mest på mig i höst.
Albrighton påminner lite om Beckham och har en stor framtid för sig om han inte gör någonting av det Adam Johnson gör.
Henderson har ju Fergie redan hört sig för om och även han har potential så det räcker och blir över.
Men vi har Bébé.
* 220 miljoner pund.
Så mycket ska Glazyrerna betala på sin skuld, säger rapporterna. Men det är ingen utomstående som vet varifrån stålarna kommer.
* Michael Owen är kvar i vår kära klubb. Tror jag, för jag har inte sett honom på länge. Gerard Houllier säger att han inte har några planer på att värva honom i januari (det har ryktats om det) och jag har svårt att se några PL-klubbar med ambitioner som kan tänka sig att göra det Houllier inte vill.
Och jag är beredd att sätta mitt liv på att han inte är kvar på Old Trafford i september 2011. Han har givit oss tre ligapoäng totalt sedan han kom – segermålet mot City och kvitteringen mot Bolton – och det är givetvis inte mycket att skryta med. Men han ska förstås ha tack för det.