Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inget avtal med Lindegaard – förhandlingarna fortsätter

Enligt uppgifter på Ålesunds hemsida klockan 17 igår var Anders Lindegaard klar för Manchester United. De tackade målvakten och önskade honom lycka till i framtiden, men det fanns ett problem. Avtalet var inte påskrivet och nyheten lades upp av misstag.

Under 90-talet var som alla vet en av hjältarna på Old Trafford en storväxt dansk burväktare vid namn Peter Schmeichel. Nu kan hans landsman Anders Lindegaard komma att vandra samma mållinje. Samma dag som det spekulerades om Atletico Madrids målvakt David De Gea var på väg till United, befann sig representanter från Ålesund FK i Manchester för att förhandla om den danske målvakten Anders Lindegaard, 26, som hemma i Danmark kallas den ”nye Schmeichel”.

Men enligt legendaren egna uttalanden till The Guardian håller han inte rätt klass för ett storlag som United.

PUBLICERADES AV MISSTAG
Inget avtal blev dock påskrivet under dagen, trots att uppgifter på klubbens egen hemsida berättade att affären var i hamn. Av misstag hade en mall som skrivits klart i förväg publicerats. Istället för att bli en snabb kommuniké blev den FÖR snabb.

Trots långa förhandlingar blev övergången inte klar. Representanter från Ålesund FK reste tillbaka till Norge igen på fredag morgon, men förhandlingarna är inte avslutade. Klubbdirektören Henrik Hoff uppgav till Sunnmørsposten att klubbarna fortfarande är i förhandlingar, men ville inte säga mer än så. På fredag ska Lindegaard ha säsongsavslutning med resten av AaFK-truppen i Geiranger, så ett avtal innan dess är nog inte att vänta.

United.no uppgav idag att flera medier, bland annat Nettavisen idag skrivit att är klubbarna är överens och att spelarens personliga kontrakt och läkarundersökning är det enda som kvarstår, men varken tränaren Kjetil Rekdal eller Lindegaards agent har velat kommentera saken. Dock saknades tydligen vissa detaljer. Enligt The Guardian handlar det om en övergångssumma på 3,5 miljoner pund, och affären borde vara i hamn inom 48 timmar.

Så skrev Ålesund:

”Lindegaard til Manchester United! AaFK og Manchester United er blevet enige om Anders Lindegaards skifte. Aftalen blev underskrevet for nyligt, og dermed er en drøm gået i opfyldelse for den målrettede dansker. Han bliver spilleklar for de røde djævle fra og med ….. og kontrakten varer frem til ….. Vi ønsker Anders al mulig held og lykke i Manchester og takker ham for en strålende indsats!”

Fortsättning följer…