Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reservlaget: Man Utd – Wigan 3-1

Inför lördagens möte mellan United och Wigan spelades idag en reservmatch lagen emellan där det blev hemmavinst med 3-1. Målen gjordes av Bebe gånger två samt William Keane på straff.

United, med bland andra Bebe och Fabio i startelvan, var det lag som började bäst och just Bebe smällde också in 1-0 redan efter fyra minuters spel. Ett liknande mål som Macheda gjorde mot Villa förra helgen. Matchen var ganska ful och det spelades i ett högt tempo, men inledningsvis var det ganska skralt med målchanser. 2-0 kom sedan i halvlekens sista minut på straff, Dudgeon väggade sig fram och blev fälld av Wiganbacken. Domaren tvekade inte på att döma straff, men det såg ganska billigt ut faktiskt. Nåväl, Keane satte straffen säkert i mål trots försök till jinx av den gode Paddy Crerand i kommentatorsbåset.

Andra halvlekens fula spel fortsatte men domaren var inte pigg på dela ut kort. Istället kunde Bebe döda matchen helt och göra 3-0 efter 57 minuters spel. En långboll dimper ned framför honom och han skjuter på halvvolley ungefär från straffområdslinjen i målvaktens bortre hörn. Ett väldigt snyggt mål av portugisen. Wigan reducerade ungefär tio minuter senare men fler mål än så blev det inte, trots bra chanser åt båda håll.

United gör en bra match idag, det kändes tidigt att de kommer vinna den här matchen. Tunnicliffe var imponerande på mittfältet, han vann de flesta duellerna och löpte dessutom gång på gång i djupled. En ruggig fysik har han. Hans kollega på mitten, Fabio, var ganska bra i en ovan position. Han visade prov på fin teknik och snabba fötter.
Bebe sticker givetvis ut med två mål, men han var inte så delaktig som jag hade hoppats. Trots det gör han mycket bra saker när han har bollen och han verkar ha dynamit i skorna. Vilka kanoner.

W.Keane spelar som ensam striker, trots att han är ganska tunn så är han väldigt skicklig på att hålla i bollen och fördela den vidare. Förutom straffmålet så hade han inte så bra målchanser, men hans spel ute på planen är som vanligt imponerande. Cameron Stewart var bra idag, liksom inhopparna Ravel Morrison och John Cofie. Morrison är löjligt bra med bollen och höll på göra årets assist till Tunnicliffe men tyvärr räddade målvakten den.

I övrigt var hela backlinjen plus Amos stabila. De gjorde vad som krävdes utan att någon stack ut.

United: Amos; Vermijl, Wootton, R Brown, Dudgeon (Thorpe 62); Bebe (Morrison 71), Fabio, Tunnicliffe, Lingard (Cofie 59); W Keane, Stewart.