Stormatch inleder FA-cupen

Den röda sidan av Manchester höll först andan när utbrytarlaget FC United drogs som hemmalag, men som lotten föll måste de nu först slå Brighton och sedan Portsmouth för att en drömmatch mot Manchester United ska kunna bli verklighet. Den världskände Manchester City-supportern Noel Gallagher drog istället Manchester United mot Liverpool.

Det blir en helröd historia i den stora matchen när FA-cupens tredje omgång spelas efter nyår. Oasis frontfigur Noel Gallagher kunde inte hålla leendet tillbaka när han ur lådan drog lotten som betydde att Liverpool reser till Old Trafford antingen lördagen den 8 eller söndagen den 9 januari.

I FA-cupen blir det 16:e matchen mellan lagen och United har hittils vunnit åtta och förlorat tre. På bortaplan i Manchester har Liverpool lyckats vinna en gång på fem försök. Senast lagen möttes på Old Trafford var i fjärde rundan 1999 då United vann och sedan gick vidare och tog hem turneringen. Matchen slutade 2-1 efter mål av Dwight Yorke och Ole Gunnar Solskjaer. Statistiken talar för United.

HOPPET LEVER
Det fanns innan lottningen förhoppningar om att FC United, om de först slår Brighton på hemmaplan i sin omspelsmatch, skulle kunna få möta Manchester United. Det blev dock inte så eftersom Gallagher istället drog Portsmouth i den matchen. FC United klarade trots en man mindre i nästan en halvtimme oavgjort på bortaplan. Dessutom räddade de en straff i matchens slutskede. Nästa match spelas hemma på Gigg Lane.

Tillsammans med den andre lottdragaren, Serge Pizzorno från bandet Kasabian, drog Noel dessutom lotten som betyder att hans favoritlag Manchester City får möta Pizzornos favoritlag Leicester City. Det innebär att Sven-Göran Eriksson ställs mot sin gamla klubb.

Annat värt att notera är att Arsenal hemma på Emirates får möta Leeds United, laget som förra året slog ut Manchester United ur turneringen. Tvåfaldigt regerande mästarna Chelsea får en på pappret enkel resa vidare på hemmaplan mot Ipswich Town.

Hela lottningen:
1 Burnley v Port Vale
2 Coventry City v Crystal Palace
3 Bristol City v Sheffield Wednesday
4 Fulham v Peterborough United
5 Doncaster Rovers v Wolverhampton Wanderers
6 Brighton & Hove Albion eller FC United of Manchester v Portsmouth
7 Huddersfield Town v Dover Athletic
8 Crawley Town eller Swindon Town v Derby County
9 West Ham United v Barnsley
10 Reading v West Bromwich Albion
11 Arsenal v Leeds United
12 Sheffield United v Aston Villa
13 Leicester City v Manchester City
14 Bolton Wanderers v York City
15 Blackburn Rovers v Queens Park Rangers
16 Swansea City v Colchester United
17 Wycombe Wanderers v Hereford United eller Lincoln City
18 Stevenage v Newcastle United
19 Burton Albion v Middlesbrough
20 Millwall v Birmingham City
21 Southampton v Blackpool
22 Watford v Hartlepool United eller Yeovil Town
23 Chelsea v Ipswich Town
24 Sunderland v Notts County eller AFC Bournemouth
25 Scunthorpe United v Everton
26 Manchester United v Liverpool
27 Hull City v Wigan Athletic
28 Stoke City v Cardiff City
29 Tottenham Hotspur v Charlton Athletic eller Luton Town
30 Preston North End v Nottingham Forest
31 Norwich City v Droylsden eller Leyton Orient
32 Torquay United v Carlisle United

Elva gånger…
… har United vunnit FA-cupen, som spelades första gången 1872 då Wanderers på Kennington Oval slog Royal Engineers med 1-0. Första gången United tog hem pokalen var 1909 då Alexander ”Sandy” Turnbull mot Bristol City gjorde matchens enda mål.

Senast United tog hem cupen var 2004 då Millwall stod för motståndet och sänktes med klara 3-0 efter två mål av Ruud van Nistelrooy och ett av Ronaldo. Den moraliska finalen spelades då mot Arsenal i semi-finalen, då Scholes ledde United till seger med 1-0.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS