Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unbeaten no more

Jag hade feeling för att vi skulle förlora i kväll. Ingenting varar för evigt förutom Ryan Giggs jagande efter silverpapper.
West Ham borta i det här läget av säsongen ska ju egentligen bara vara seger, även med ett till största delen B-aktigt lag. Så blev det icke och det var märkligt med tanke på den hyfsat starka inledningen av matchen som United hade.
Nåväl, det här är glömt om några timmar.
Bra:

 • Det blir inga större problem för Alex att plocka ut en elva till på lördag. Bara att titta efter dom som inte var med i dag.
 • Smalling lyckas på något sätt att imponera trots att han stod i mitten av en backlinje som släppte in fyra. Hans största misstag kom alldeles innan det bortdömda 1-0-målet när han backade i stället för att attackera. Och det är väl hans enda stora svaghet: värderingen av situationerna.
 • Anderson dominerade inte direkt, men var den av mittfältarna som visade klass med bollen. Har börjat hitta rätta med passningarna också.
 • Det blev inte Barca-Real-siffror.
 • Vi ”slipper” två matcher till där våra spelare kan gå sönder. Så heter det när vi åker ur CC. När vi går längre är det ”en viktig turnering”. :-)
 • Bébé = oslipad. Får han en hel säsong till med strömatcher kan det där bli något. Oklart varför han togs ut och inte Obertán som var anonym.

Dåligt:

 • Mittfältet hade inte mycket att komma med. Darren Fletchers formkurva är oroande. Han har gjort sin sämsta säsong på länge, oklart vad som är problemet.
 • Tomasz Kuszczak är förlåten för sin ostabila insats. Han har hamnat i en märklig situation i och med Lindegaard-köpet. Samtidigt måste han ju spela bättre än så här om några andra klubbar ska vilja ha honom.
 • Hernandez fick inte mycket att jobba med, men han var inte bra när han fick något att jobba med.

Sämst:

 • Jag vet att han varit bra tidigare säsonger och har potential. Jag vet att han är 22 år gammal. Jag vet att det är naturligt att hamna i svackor, speciellt när man är ung. Men Jonathan Evans upplever någon slags kris i sin fotbollskarriär. Han har inte varit riktigt bra på flera, flera, flera månader. Jag anade en förbättring när han och Smalling höll nollan i Glasgow, men i dag var han lika dålig som tidigare. Och han spelar trots allt i en klubb som kallar sig världens största. Då håller det inte att ha en så lång formsvacka. Han behöver en ledare bredvid sig, men snart ska han få ta ansvar själv i backlinjen. Han är väl uppe i 50-talet ligamatcher för oss.

Annars:

 • Jag hade velat se Rooney i 45 minuter här.
 • Våra hörnor är … speciella. Det blir inte mål på dom i alla fall. I dag lirade inte Nani, men han är ju den mest mystiske av dom alla. Han slår kanonfrisparkar på pannan på Vidic, men kommer inte över första gubben på mer än kanske två hörnor av tio. Giggs gillar korta varianter och det kanske är bättre.
 • Luis Boa Morte är en otrevlig figur. Bra gjort av Fletcher att dels stå upp mot honom och dels inte flippa ur á la Sergio Ramos.
 • Fergies mössa var en fullträff!
 • Obinna var bäst på planen. Herregud vad snabb han var!
 • Och Jonathan Spector! Var var dom där spetskunskaperna när du hängde på OT? Kul – mitt i besvikelsen över att ha blivit förödmjukade på Upton Park – att se en före detta Unitedspelare lyckas.

Nu håller vi tummarna för att Blackpool inte fryser bort. Ska bli sååå kul att se om vi kan följa upp helgens kross med A-laget.