Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Valencia (CL)

United tar emot Valencia på Old Trafford. Båda lagen är redan vidare men gruppsegern är ännu inte avgjord, frågan är hur Sir Alex tänker inför kommande matcher.

Valencia:
Laget mötte Real Madrid i helgen på bortaplan, en match som slutade 2-0 efter 2 Ronaldo-mål, Albelda visades tveksamt ut. Valencia gjorde dock en bra match enligt rapporterna, något man gjort ofta mot topplagen men inte fått något med sig ändå. Man ställer ofta upp med 2 defensiva spelare framför en 4-backslinje och 3 offensiva spelare bakom en ensam anfallare. Mot Real Madrid i helgen ställde man upp så här:

Guaita
Saltor, Stankevicius, R Costa, Maduro, Alba
Joaquin, Albelda, T Costa, Mata
Soldado

Ser man på ovanstående lag så syns det att Navarro, Cesar, Moya, Mathieu, Miguel och Vicente saknas. Miguel satt på bänken mot Real, Cesar och reservmålvakten Moya har varit skadade, likaså Vicente. Cesar är med i truppen i morgon, en trupp som ser ut så här:

César, Guaita, Javi.
Miguel, Ricardo Costa, Maduro, Dealbert, Mathieu, Alba
Albelda, Banega, Tino Costa, Feghouli, Pablo, Mata, Isco, Domínguez
Soldado
och Aduriz

En inte allt för vågad gissning är att laget kommer se ut så här:

Cesar
Miguel, R Costa, Maduro, Mathieu
Albelda, Banega
Pablo, T Costa, Mata
Aduriz

Bänk: Guaita, Dealbert, Alba, Feghouli, Isco, Dominguez, Soldado

Man Utd:
United fick sin match mot Blackpool uppskjuten, vilket betyder att de ordinarie spelarna som krossade Blackburn med 7-1 inte har spelat på 10 dagar, nästa match i ligan är inte förrän på måndag mot Arsenal. Ett litet problem för Sir Alex. Skall han riskera sina viktigaste spelare i morgon och riskera skador inför matchen mot Arsenal eller skall han spela ordinarie lag eftersom det annars blir 16 dagar uppehåll för vissa spelare? Vissa spelare spelade även i bottennappet mot West Ham i Carling Cup, av dessa är max 2-3 tilltänkta för en startplats mot Arsenal. På dagens träning saknades Wes Brown, Jonny Evans, Antonio Valencia och Owen Hargreaves helt medans Paul Scholes och Patrice Evra tränade på egen hand. Truppen till morgondagen är följande:

Van der Sar, Kuszczak, Amos
Rafael, O’Shea, Ferdinand, Vidic, Smalling, Evra, Fabio
Nani, Park, Carrick, Scholes, Anderson, Fletcher, Obertan, Giggs, Bebe
Rooney, Berbatov, Hernandez, Macheda

Med tanke på att Evra och Scholes tränade på egen hand så gissar jag att dessa står över i morgon. Jag tror också att Giggs vilas inför Arsenal och att Park därför startar till vänster. Carrick och Fletcher centralt med Rooney och Berbatov på topp kanske? Svårt att gissa hur Sir Alex tänker.

Van der Sar
Rafael, Ferdinand, Vidic, O’Shea
Nani, Carrick, Fletcher, Park
Rooney, Berbatov

Bänk: Kuszczak, Fabio, Smalling, Anderson, Giggs, Hernandez, Macheda

United behöver ta en poäng för att vinna gruppen, vinner Valencia så vinner de gruppen. Håller United nollan så är det ett nytt rekord då inget lag tidigare gått igenom gruppspelet utan att ha släppt in ett enda mål.
United bör vinna, man är ett bättre lag än Valencia på alla punkter, men det var United även mot West Ham inför matchen i tisdags, så man vet aldrig.

Matchen sänds på Viasat Sport med start 20.45.