Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Man Utd – Valencia 1-1 (0-1)

United och Valencia delade på poängen i en match som kännetecknades av mängder med missade målchanser för United och nonchalant passningsspel.

Endast gruppsegern stod på spel på Old Trafford på tisdagskvällen. Båda lagen valde en något reservbetonad 11:a, kanske framför allt bortalaget.

Valencia
Kom till spel utan Vicente, Joaquin, Navarro och målvakten Cesar, dessutom satt Mata på bänken, samtliga dessa 5 håller normalt till i startelvan för det mesta. Guaita, Dealbert, Banega, Dominguez och Hernandez fick chansen istället.

Guaita
Miguel, Costa, Dealbert, Mathieu
Albelda, Banega
Hernandez, Dominguez, Alba
Aduriz

Bänk: Cesar, Maduro, Feghouli, Isco, Mata, T Costa, Soldado

United
Sir Alex valde något överraskande att ge unge Ben Amos chansen i mål istället för både Van der Sar och Kuszczak. Som väntat kom inte Scholes och Evra till spel, inte heller skadade, Owen, Hargreaves och Valencia. Fabio tog vänsterbacken och det centrala mittfältet utgjordes av Carrick och Anderson. Ett något mer ordinarie United än Valencia alltså, inte konstigt med tanke på att United inte spelat på 10 dagar och hade 6 dagar till nästa match.

Amos
Rafael, Ferdinand, Vidic, Fabio
Nani, Carrick, Anderson, Park
Berbatov, Rooney

Bänk: Kuszczak, Smalling, Fletcher, Giggs, Obertan, Hernandez, Macheda

Första halvlek:
Valencia började bäst och hade en del boll i inledningen, utan att för den sakens skull skapa någon farlighet mot Ben Amos, United som vanligt trögstartade alltså.
Allt eftersom tog United över mer och mer. Anderson, brilljant under matchen, väggade sig fri med Rooney men avslutade svagt med en hemåtpass rakt på Guaita. Dominguez hade ett lurigt skott för Valencia som Amos räddade.
Anderson serverade sedan Berbatov i djupet med en perfekt boll, bulgaren valde dock att försöka runda Guaita, något som inte fungerade och chansen rann ut till inspark istället. I detta läge hade United i princip allt när både Nani men framför allt Park hade bra chanser, Park’s chans räddades med en benparad av Guaita.
Därför kom Valencia’s ledningsmål klart överraskande. Carrick stod och sov med bollen på mitten och tappade den till Dominguez som serverade Hernandez som inte gjorde något misstag. Oerhört slarvigt av Carrick. Det var inte första gången man gav bort bollen på egen planhalva och inte sista heller. Försvarsspelet från Fabio lämnar mer att önska, det går inte att halvjogga hemåt i det läget. Därmed var United’s nolla i gruppspelet spräckt, fruktansvärt onödigt.
United fortsatte med sin press och spelövertag efter målet. Rooney hade ett suveränt lobbskott i undersidan av ribban strax efter målet, returen sköt Nani med nästan öppet mål decimetern utanför stolpen, svagt.

Andra halvlek:
United fortsatte den andra halvleken som man avslutade den första. Berbatov hade 2 nickar, den ena rakt på Guaita och den andra utanför, bägge efter inlägg från en för dagen mycket bra Wayne Rooney. Bulgaren kvitterade sedan efter flipperspel i straffområdet. Ett mål som dock korrekt dömdes bort för offside.
Rooney hade ett jätteskott rakt på Guaita, som sin vana trogen fick bort bollen. Kort senare fick han dock se United kvittera. Rafael drev upp bollen på högerkanten och serverade Park centralt i banan. Park fick på ett mycket bra skott som Guaita räddade, returen rakade Anderson in och den mycket rättvisa kvitteringen var ett faktum.
Berbatov borde ha avgjort matchen då han frispelades men Guaita gjorde åter en mycket fin räddning. Istället började United åter slarva betänkligt i passningsspelet och bjöd Valencia på ett flertal chanser. Den farligaste hade Aduriz när Nani’s pass till Smalling blev för kort, Aduriz skott gick dock rakt på Amos i United-målet.

Sammanfattning:
Matchen slutade 1-1 vilket innebär att United vann gruppen före Valencia. United var det bättre laget och borde ha vunnit med tanke på alla chanser. Man skapade fler chanser än mot Blackburn förra helgen igen, det var United mot Guaita större delen av matchen. De flesta chanser som Valencia hade kom efter slarvigt och nonchalant passningsspel från United. Carrick ett par gånger och Fabio ett par gånger bäddade för helt meningslösa bortachanser. Carrick har sett bra de senaste matcherna men föll nu tillbaka i det spel han hade i slutet av förra och början av denna säsongen. Fabio ser ut som Rafael gjorde för 2 år sedan ungefär, vill mycket men slarvar för mycket och är för dålig i defensiven. Nani är inne i en liten svacka också, han skapar dock fortfarande mycket men är spelmässigt inte bra för tillfället. Bäst på plan var brassen Anderson, som nu liknar den spelaren som vi vet att han kan vara. Han har definitivt spelat in sig på 3-mannamittfältet mot Arsenal på måndag, det vågar jag säga redan nu. Berbatov gjorde en spelmässigt riktigt bra match men missade minst 3 riktigt bra chanser och borde gjort minst 2 mål. Rooney gjorde sin bästa match sedan skadeuppehållet och börjar allt mer närma sig formen, hoppas det lossnar inom kort.

Efter onsdagens matcher står det nu klart att United kan få möta Inter, Lyon, Köpenhamn, Roma, Marseille eller Milan i nästa match. Nästa fredag är lottningen.