Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ronaldoryktena

Det har poppat upp några gånger under hösten att Crille Ronaldo, aka  Snorungen, inte trivs med Mourinho.
Han ska tydligen vara utfryst av lagkamraterna som inte gillar att han är egoist och ”straffar” honom genom att inte springa fram och jubla med honom när han gör mål. Och frågan är om han verkligen trivs på Bernabeu. Jag skrev tidigare ett inlägg om att Djemba-Djemba avslöjade att det inte var Real Madrid utan Barcelona som var Ronaldos favoritlag.
Nu är det ju en Barcelonabaserad tidning som hävdar att Madridspelaren vantrivs och chansen finns förstås att dom också läst Djemba-Djemba-uttalandena, så vi ska ta det med en nypa Himalayasalt, men vad vore fotbollen utan spekulationer?
Den stora frågan är dock: Vill vi ha tillbaka honom om vi får honom?
Självklart.
Kan Rooney vara kvar i United, har vi plats för en annan som inte ville vara kvar. Och Ronaldo har ju aldrig sagt, vad jag minns, att han tänkte stanna i United resten av karriären.
Han trivdes nog sannolikt bättre i Manchester, trots vädret. Här hade han fans som följde honom i vått och torrt, stödde honom i de engelska tidningarnas vedervärdiga häxjakt efter VM 2006 och som dyrkade hans fötter. Det var i Manchester han lärde sig spela effektivt, det var där han lärde sig att vara en lagspelare och det var där han blev bäst i världen. Så om Ronaldopengarna ligger orörda på banken så kan Glazyrerna ta och skicka tillbaka dom till Perez så kan Crille komma tillbaka. Jag gillar av princip inte spelare som återvänder, och det blir sällan bra, men här kan United göra ett undantag.
Den enda haken är förstås att han är en egoistisk primadonna som vill att allt ska kretsa kring honom.