Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United Review #33

Efter ett fem månader långt uppehåll återuppstår United Review, nu i ett helt nytt format.
Senaste United Review.

DETTA HAR HÄNT (AUGUSTI-DECEMBER)
Rooney ville lämna United. Sen ville han inte det längre. United värvade Anders Lindegaard, en dansk målvakt och ingen nämnde Peter Schemichel. En herrans massa spelare blev utlånade till ett antal olika klubbar. Valencia bröt benet men väntas göra rekordtidig comeback i februari. Comeback gjorde även Hargreaves, i fem minuter. Ny comeback är planerad till 2011 aldrig.

Samtidigt tränade Sir Alex Ferguson United några dagar till och passerade Sir Matt Busby som den manager som har lett United längst tid. Eller så gjorde han inte det. Det beror lite på hur man räknar och den ”officiella” räkningen är hur som helst felaktig.

Det kom två centimeter snö i England och en massa matcher blev inställda. Parasiten Malcolm Glazer sålde inte United.

Berbatov gjorde tre mål mot Liverpool och fem mot Blackburn. Nya lagkaptenen Vidic stabiliserade Uniteds försvar medan Nani var nyckeln offensivt samtidigt som Anderson äntligen börjar se ut som en Unitedspelare.

United var obesegrade i minst ett år och alla pratade om att inte prata om att United var obesegrade. Samtidigt vägrade United att vinna på bortaplan. city hade chansen att leda serien över jul men city är city. United förlorade mot West Ham. Arsenal hakade på i toppen utan att imponera. Tottenham är nästan ett topplag. Chelsea förlorade mot alla och vågade inte möta United. Liverpool är ett mittenlag. Det är Bolton och Sunderland också. Och Blackpool. Enligt Lex Arsenal var United fortfarande obesegrade.

DEN 26 DECEMBER 2010
United vinner med 2-0 mot ett sargat Sunderland efter två mål av Berbatov [matchrapport/efter match]. Vi leder därmed ligan, två poäng före city – och då har vi ändå två matcher mindre spelade. Det ser bra ut.

Tom Cleverley gör mål för Wigan som vinner i Wolverhampton. Kommer Cleverley att kallas hem till Old Trafford när transferfönstret öppnas? Med Valencia på skadelistan och Park indisponibel p.g.a. de asiatiska mästerskapen är det absolut ett rimligt alternativ.

DEN 27 DECEMBER 2010
Arsenal vinner enkelt mot patetiska Chelsea. United är nu sex poäng före ryssarna med en match mindre spelad och manager Ancelottis dagar är sannolikt räknade. Vi gråter en smula över att Uniteds match mot Chelsea blev inställd. Arsenal är ny tvåa i ligan, två poäng bakom United men med en match mer spelad, och framstår som det största hotet mot en ligaseger för United.

DEN 28 DECEMBER 2010
city vinner mot Newcastle och leder tillfälligt Premier League. Stort tycker den lilla klubben och visar tabellen på storbildsskärm. Kolumnen för antalet spelade matcher ignoreras. Allt är emellertid inte frid och fröjd i den lilla klubben, Balotelli tycker att han är för stor för city och vill lämna klubben (The Guardian). Hur länge dröjer det innan han dyker upp på träningen i Unitedtröja?

United möter Birmingham borta. Det slutar, föga överraskande, oavgjort [matchrapport/efter match]. Det blir ju liksom alltid oavgjort när United spelar bortamatch i ligan nu för tiden. Berbatov gav United ledningen och laget var på väg mot en imponerande seger och en fantastisk position i tabellen. Inte ok tyckte domaren och godkände Birminghams kvittering trots att den föregicks av både handboll och ruff samt eventuellt också offside. Uselt av domaren.

Michael Owen kan äntligen vara på väg att lämna United (M.E.N.). Inte en dag för sent.

En som redan har lämnat United är Ben Foster. Foster är en patetiskt kille med dåligt psyke som bara kan lyckas i små klubbar. Nu har han uttalat sig om skillnaden mellan United och Birmingham. Tydligen var anledningen till att Foster misslyckades i United att klubbens träningar var för seriösa (Red News). Jösses.

DEN 29 DECEMBER 2010
Chelseas vinstfria svit tar slut när Bolton besegras på Stamford Bridge. Dagen innehåller dock positiva nyheter också då Arsenal misslyckas med att besegra Wigan på bortaplan. Detta trots att Wigan får en man utvisad i underläge. United firar därmed nyår som serieledare.

Fler goda nyheter levereras från Anfield där Liverpool förlorar mot kassa Wolves. Publiken buar efter matchen. Liverpool är därmed på allvar på väg att dras in i bottenstriden. Good times.

I nyhetsväg meddelar Magnus Eikrem att han kommer att flytta till Molde (MUSS). Vidare så blir Darren Ferguson sparkad av Preston. Det torde betyda att United blir mindre angelägna att låna ut spelare till Preston och vi får se vad det innebär för King och De Laet när deras lån går ut strax efter nyår.

DEN 30 DECEMBER 2010
Jag skriver en krönika om En konstig säsong.

Federico Macheda är på väg att flytta till Italien. Men det rör sig inte om en permanent flytt utan ett halvårs lån för den unga italienaren som har svårt att få speltid i United (M.E.N.).

Sir Alex Ferguson gillade uppenbarligen inte att sonen fick sparken från Preston. Utlånade De Laet och King kallas omedelbart hem till Manchester (Pnefc.net).

DEN 31 DECEMBER 2010
Sir Alex Ferguson firar sin 69:e födelsedag.

DEN 1 JANUARI 2011
United besegrar West Brom med 2-1 på bortaplan, blott lagets andra bortaseger i ligan på hela säsongen [matchrapport/efter match]. United behåller därmed ledningen i Premier League.

Manchester city vinner mot Blackpool och Arsenal spöar Birmingham. Danny Welbeck gör mål när Sunderland spöar Blackburn. Liverpool vinner mot Bolton efter ett sent offsidemål. Därmed kanske Roy Hodgson får behålla sitt jobb över FA-cupmatchen mot United.

Uniteds tränare Rene Meulensteen avslöjar att Sir Alex Ferguson var rädd för att Wayne Rooney skulle flytta till Manchester city (The Guardian).

DEN 2 JANUARI 2011
Wigans manager Roberto Martinez vill behåll Tom Cleverley som han tycker är en mycket bra fotbollsspelare men medger att beslutet är Uniteds (Red News). Ett lag som inte får behålla lånade spelare är Preston efter att Darren Ferguson fått sparken som manager. Först kallas King och De Laet hem till Manchester och nu väljer Tony Pulis att återkalla Pugh och Tonge till Stoke (Daily Mail).

Chelsea tappar poäng igen. Den här gången på hemmaplan mot formsvaga Aston Villa. Detta trots att Chelsea tar ledningen med 3-2 i matchminut 89. Fingrarna kliar och vill säga att Chelsea nu är borta i kampen om ligatiteln men inte riktigt än kanske. Carlo Ancelottis dagar som Chelseamanager torde vara räknade.

Mikael Krekula berättar om Månaden som gått för de utlånade spelarna.