Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ingen social verksamhet

Wayne Rooney är anfallare i Manchester United.
Han tjänar enligt rykten uppemot 2,8 miljoner kronor i veckan.
Han har spelat 14 matcher den här säsongen och gjort tre mål, varav två på straff.
Det är helt åt skogen för dåligt. Att spela anfallare i Manchester United är ingen social verksamhet. Du får betalt, väääääldigt bra dessutom, för att göra mål. Gör du inga mål ska du inte spela. Gör du ETT SPELMÅL (dessutom ett skitfult nickmål som vilken annan målvakt i ligan utom just Carson hade tagit) på 14 matcher är det egentligen bara om du heter Wayne Rooney som du får fortsatt förtroende.
Det går liksom inte längre att blunda för att det inte håller. Vi har väntat och väntat, vi trodde att han skulle komma igång efter West Brom-målet, vi väntar vidare utan att det händer någonting. Han gör inte mål. Han skjuter sämre än förut, det är inga strutar i krysset som förr om åren, han har inget klipp i steget som förr och han har en förstatouch som är på Championship-nivå.
Rooney har nog egentligen aldrig blivit lika bra som han var som 18-åring i Portugal-EM. Då hade England vunnit mästerskapet om inte Rooney gått sönder.
Han kanske aldrig blir bra igen även om han i alla fall börjat visa lite Rooney-känslor, som efter det idiotiska beslutet att skicka ut Rafael i går.
Vi får hoppas på den gamla klyschan ”Form is temporary, class is permanent”.
Fast jag skulle absolut inte spela honom mot Birmingham på lördag. Det har han inte förtjänat.