Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Efter: Tottenham – United

Några dagar försenat kommer här reaktionerna efter Spursmatchen.

KOMMENTARER EFTER MATCHEN
Uniteds manager Sir Alex Ferguson var mycket belåten med sitt lags försvarsspel, framför allt mot ett Tottenham som är i toppform. Han menar att United var slarviga i sitt passningsspel men är ändå hyggligt nöjd med en poäng:

”It was a tough game. Tottenham are in great form but they really didn’t make many chances against us. We take credit for that. I thought our defenders were particularly good. Defensively we kept our nerve. They never really troubled us. Considering the goals they’ve scored, at home particularly, and the performances they’ve shown at home, I think we can take real credit for that.

”I thought we were a bit careless with our use of the ball, particularly in the period just before half-time and in periods of the second half, but it’s a decent point for us. I can’t complain.”

Tottenhams manager Harry Redknapp tycker att det var en match mellan två bra försvar. Han menar att Tottenham var aningen bättre men att United är mycket svåra att vinna mot:

”Both teams defended well, especially the two central defenders on their side and [Michael] Dawson and [William] Gallas on ours. They were fantastic, did their jobs and made it difficult. Chances were few and far between. I thought we edged the game without creating too many clear-cut chances. They are a Champions League winning team, they’ve played big games and defended for their lives in Europe. They came here and were difficult to beat.”

Patrice Evra tycker att United ska vara nöjda med en poäng mot ett mycket bra Tottenham och att det var en bra poäng för United. Evra var heller inte sen att prata om bra försvarsspel och berömde sina backkollegor Ferdinand och Vidic. Han var också nöjd med sin egen insats och håller inte med de som menar att han har det tufft mot Aaron Lennon. Till sist ville han inte prata för mycket om att United alltjämt är obesegrade – det viktigaste är att vinna ligan – men det var viktigt att inte förlora en dag där alla i England var emot United:

”You need to be honest. It was a good point because Tottenham played very well. It’s not easy to come to Tottenham and win so I think this is a good point. After yesterday’s results it was very important we didn’t lose. We came here to win but you need to give Tottenham credit – they played well.

”The boss was very pleased with all the defenders and Rio and Vida were amazing and won a lot of headers. That was important for us. In general, everybody did a good job and that’s why we’re happy with this point. We defended well, which is important if you want to win the title.

”People always say Aaron Lennon gives me a difficult game but I think they’ve only watched the Carling Cup final [2009]. If you watch the games since then I don’t think Lennon has beaten me once. Today he didn’t score and he didn’t make an assist. I think I did a good job and I’m happy with my performance.

”Nobody in the squad is talking about [winning the league without losing a game]. We’re only talking about winning the league. That’s the most important thing. Today, all the country was against Manchester United – everybody wanted us to lose. But we didn’t lose.”

Annars fokuserades det förstås en del på Rafaels utvisning. Harry Redknapp tycker att utvisningen var mycket hård:

”It was very, very harsh. It was Mary Decker and Zola Budd, he was just running and clipped his heels. Very harsh.”

Sir Alex Ferguson valde dock att inte uttala sig:

”I don’t need to discuss that. You can see that for yourself. I’m not going to discuss the referee, it’s out of my bounds now, thank God.”

ÖVRIGT
Sir Ryan Giggs gjorde sin 600:e ligamatch. Makalöst. Giggs har som bekant rekordet för antalet matcher i United, när det gäller ligamatcher är Sir Bobby Charlton dock alltjämt bättre med 606.

Rafael blir utvisad efter två gula kort, han blir därmed avstängd en match (mot Birmingham). Rafaels reaktion efter utvisningen uppskattades emellertid inte och han anklagades av FA för olämpligt uppträdande, något som Rafael valde att acceptera. Det förefaller därmed vara sannolikt att Rafael har ytterligare straff att vänta, vad straffet (avstängning, böter eller en varning) blir bestäms dock inte förrän efter ett personligt möte imorgon.

Edwin van der Sar, Nemanja Vidic och Wayne Rooney återvände samtliga till spel. Dessutom befann sig Paul Scholes på bänken för första gången sedan november.

MATCHFAKTA | 16 JANUARI 2011 | 17.00 | PREMIER LEAGUE
TOTTENHAM HOTSPUR – MANCHESTER UNITED 0-0 (0-0)
Arena: White Hart Lane (London) | Publik: 35 828 | Domare: Mike Dean
LAGUPPSTÄLLNING
Van der Sar
Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra
Nani (Anderson 62), Fletcher, Carrick, Giggs
Berbatov (Hernandez 78), Rooney
Avbytare: Kuszczak, Smalling, Evans, Scholes, Owen
Varningar: Rafael, Fletcher, Evra, Rooney
Utvisning: Rafael (74, två gula kort)
Tottenham: Gomes – Hutton, Gallas, Dawson, Assou-Ekotto – Lennon, Palacios (Defoe 78), Modric, Bale – Van der Vaart, Crouch
Avbytare: Cudicini, Bassong, Corluka, Jenas, Kranjcar, Defoe, Pavlyuchenko
Varningar: Palacios, Van der Vaart
STATISTIKTOTTENHAM-UNITED
SKOTT19-7
SKOTT PÅ MÅL2-4
HÖRNOR8-2
FRISPARKAR20-9
OFFSIDE1-2
BOLLINNEHAV57%-43%

[poll id=”60″]