Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Birmingham City

Manchester United har revansch att utkräva på lördagen när Birmingham står för motståndet hemma på Old Trafford, mindre än en månad sedan lagens senaste möte som mycket snöpligt slutade 1-1 efter ett sent och omdiskuterat mål av ”Brums” Lee Bowyer.

Det har blivit dags för omgång 24 i årets upplaga av Barclays Premier League, men tekniskt sett omgång 22 för dessa lag som båda har två hängmatcher att spela. För Man United är dessa mot Blackpool och Chelsea. Med 14 poäng de sex senaste matcherna ligger laget i topp i Premier Leagues formtabell.

Det blev oavgjort senast lagen möttes, efter att United inte lyckats döda av matchen i tid och Brums fått ett sent mål som enligt alla konstens regler borde ha dömts bort antingen för ruff, hands eller offside. Nu är det dock ny match, och visst känns det som att revansch blir ordet för helgens drabbning.

Vid seger behålls serieledningen som annars är inom räckhåll för både Man City och Arsenal, som säkert räknar med tre poäng i morgondagens matcher mot Aston Villa respektive Wigan Athletics.

Manchester United
Att säga att formen är i topp vore en överdrift, trots att laget fortfarande är obesegrat. Däremot är poängmaskineriet på hemmaplan inte utav denna värld, med bara en oavgjort match som enda snedsteget denna säsong.

29 mål på 11 matcher talar också sitt tydliga språk. Det är jobbigt att komma till Old Trafford.

Skadelistan är kortare än den varit på länge med bara långtidsskadade Owen Hargreaves, som idag tros hamna utanför truppen inför avslutningen i Champions League, och Antonio Valencia otillgängliga för spel, förutom Ji-Sung Park som fortfarande spelar asiatiska mästerskapen för Sydkorea.

Eftersom Rafael är avstängd i en match startar troligtvis John O’Shea som högerback. Även Paul Scholes är tillgänglig igen efter skada. Han var aktuell för ett inhopp senast, men så blev ju Rafael utvisad vilket ändrade planerna. Nyheten idag var för övrigt att Rafael kom undan med böter och en varning för sitt beteende efter det röda kortet i matchen mot Tottenham.

Birmingham City
Birmingham har nu tagit 6 poäng på lika många matcher, vilket naturligtvis inte duger. De ligger på 16:e plats de, endast en poäng och en ospelad match ovanför nedflyttningsstrecket, trots att de faktiskt bara släppt sju mål mer än topplagen United, City och Chelsea. De är riktigt svåra att göra mål på, så det krävs effektivitet när målchanserna dyker upp.

Däremot har de endast mäktat med 21 mål framåt, att jämföra med Uniteds 43. Mittfältaren Craig Gardner leder den interna skytteligan med fyra fullträffar i ligaspelet. Anfallaren Cameron Jerome har bara nätat tre gånger – lika ofta som ytterbacken Liam Ridgewell som i denna match troligtvis vikarierar som mittback då Scott Dann är skadad. Saknas gör även långtidsskadade James McFadden.

Statistiken talar för Man United, som faktiskt är det enda lag Birmingham ännu inte lyckats slå i Premier League. Det ska tilläggas att de inte heller gjort mål på Old Trafford på 29 år. Senaste segern kom 1978, då var inte jag född men någon av er kanske minns?

Trupperna till matchen:
Man United: Van der Sar, Kuszczak, Lindegaard, O’Shea, Brown, Neville, Ferdinand, Vidic, Smalling, Evans, Evra, Fabio, Nani, Obertan, Carrick, Fletcher, Scholes, Gibson, Anderson, Giggs, Bebe, Rooney, Berbatov, Hernandez, Owen.

Birmingham: Foster, Carr, Johnson, Ridgewell, Murphy, Bentley, Fahey, Ferguson, Gardner, Hleb, Derbyshire, Jerome, Larsson, Taylor, Bowyer, Phillips, Zigic, Beausejour, Mutch, Jiranek.

Matchen visas på Viasat Sport med start klockan 16.00.