Uniteds 5-0 revansch

Manchester United förintade, utraderade alternativt körde över Birmingham City med 5-0. Dimitar Berbatov visade med sitt tredje hat-trick för säsongen att när målen kommer så kommer de som vindruvor, i klasar.

Manchester United har haft tur, ska Arsene Wenger i dagarna ha sagt enligt The Guardian. Idag slog laget till med ännu en turseger, på hemmaplan mot Birmingham. 5-0 blev resultatet.

Till den riktiga matchen. United fortsätter att sätta press på konkurrenterna i toppen av Premier League och tog i afton en kassaskåpssäker hemmaseger mot ett mycket tamt och vilset Birmingham, som var ett slaget lag redan efter en minut och 32 sekunder.

Dimitar Berbatov dök upp och skallade in bollen från nära håll efter högerbacksvikarien John O’Sheas skarvnick. Rafael var ju avstängd, samtidigt som Chris Smalling klev in och var hundraprocentig i Rio Ferdinands frånvaro. United bjöd på klart bättre spel än mot Tottenham senast, målet kom tidigt och sedan flöt det bara på.

2-0 kom efter kvarten var spelad, också nu genom Berbatov. Wayne Rooney lade ut bollen till bulgaren som gjorde en back innan han sköt in bollen mellan benen på både back och målvakt.

Carrick klev av
Därefter tvingades Michael Carrick kliva av efter en tackling från Hleb, en smäll som tog illa på vristen. Men vad gjorde det denna dag då, United låg på och 3-0 kom på övertid i första halvleken genom Ryan Giggs. Återigen på pass av Rooney – som med en genomskärare in i boxen hittade Giggs på den bortre stolpen.

I halvtid fick Fabio besked att hoppa in. Sir Alex Ferguson tyckte nog det kändes lugnt och att Patrice Evra behövde få vila lite. Det ledde inte till några försvarsmissar utan istället till att Berbatov tryckte in 4-0 efter drygt sju minuter. Då fick även Giggs dra på sig överdragskläderna och Michael Owen damma av sina skor.

United forsatte anfalla i flygande stil, tryckte på och det hade kunnat göras tre mål till bara i andra halvlek. Det blev dock ”bara” ett, genom Nani med kvarten kvar. Han smög in från höger, ryckte och tryckte ifrån sin försvarare och placerade in bollen på sedvanligt vis lågt i det vänstra hörnet, bakom Ben Foster som nu även i andra lag släppt in mål på Old Trafford.

Birmingham hade inte mycket, men de lyckades med att bränna ett gyllene läge att snygga till siffrorna i den andra halvleken. Med öppet mål lyckades Chris Gardner missa vad Viasat-Sladjan tyckte borde blivit mål till och med i ett korplag.

Det var en sådan dag då allt gick vägen, men härnäst väntar en tuff match borta mot Blackpool på tisdag.

MATCHFAKTA | 22 Januari 2010 | 16.00 | PREMIER LEAGUE
MANCHESTER UNITED – BIRMINGHAM CITY 5-0 (3-0)
Arena: Old Trafford (Manchester) | Publik: 75 326 | Domare: Mike Jones
MÅL TID MÅLSKYTT
1-0 2 DIMITAR BERBATOV (O’Shea)
2-0 31 DIMITAR BERBATOV (Rooney)
3-0 45 RYAN GIGGS (Rooney)
4-0 53 DIMITAR BERBATOV (Giggs)
5-0 76 NANI
LAGUPPSTÄLLNING
Van der Sar
O’Shea, Smalling, Vidic, Evra (45)
Nani, Carrick (25), Anderson, Giggs (55)
Berbatov, Rooney
Avbytare: Kuszczak, Fabio (45), Evans, Gibson (25), Scholes, Obertan, Owen (55)
Varningar:
Birmingham City: Foster, Carr, Johnson, Ridgewell, Murphy, Bentley (84), Ferguson, Mutch, Fahey (45), Hleb (45), Derbyshire
Avbytare:Doyle, Bowyer, Larsson (65), Gardner (84), Jerome (45), Zigic, Jarosik
Varningar:
STATISTIK MANCHESTER UNITED – BIRMINGHAM CITY
SKOTT 23-6
SKOTT PÅ MÅL 8-1
HÖRNOR 10-3
FRISPARKAR 5-11
OFFSIDE 3-2
BOLLINNEHAV 57%-43%

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS