United möter Holloways Blackpool

United stod för en fin insats i lördags mot Birmingham (5-0 på Old Trafford), men behöver skärpa till spelet på bortaplan. I morgon kväll väntar Blackpool på Bloomfield Road. Rafael är åter tillgänglig efter en matchs avstängning, men Ferdinand och Carrick är osäkra till start.

United kommer till matchen med följande trupp: Van der Sar, Kuszczak, Lindegaard, Rafael, O’Shea, Brown, Ferdinand, Vidic, Smalling, Evans, Evra, Fabio, Nani, Obertan, Carrick, Scholes, Fletcher, Gibson, Anderson, Giggs, Berbatov, Rooney, Hernandez, Owen och Bebe. Förutom de enligt ovan nämnda skadebekymren är Valencia ännu skadad.

SAF kommer troligen att starta med följande lag: VDS, Rafael, Vidic, Smalling, Evra, Nani, Anderson, Scholes (Fletcher), Giggs, Rooney och Berbatov. Fletcher har på sistone fått mycket kritik för sin dåliga form och jämfört med föregående säsong kan en inte annat än förstå fansens frustration. Skotten spelade inte VM och hade således en lång semester, men tycks trots detta inte hitta sin form. Scholes har inte spelat på ett antal matcher och startar troligen denna match istället för Fletcher. I övrigt innehåller en startelva enligt ovan inga överraskningar. På bänken kan vi troligen återfinna: Kuszczak, O´Shea, Evans (Gibson), Fabio, Fletcher (Scholes), Hernandez och Owen.

United har ett skralt bortafacit denna säsong. Såsom är känt för de flesta tappade laget i början av säsongen åtskilliga poäng i slutet av matcherna på bortaplan. Laget har endast presterat två bortavinster (Stoke och West Bromwich Albion), vilket är under all kritik. Förvisso har laget under denna tid saknat viktige Valencia och Rooney har bitvis inte deltagit eller varit i tveksam form. Dessa två var instrumentala i de bitvis vinnande snabba omställningarna förra säsongen, men även med detta i beaktande torde det gå att kräva mer av laget på bortaplan.

Blackpool presenterar följande trupp innan match: Kingson, Eardley, Cathcart, Evatt, Adam, Phillips, Vaughan, Varney, Taylor-Fletcher, Campbell, Sylvestre, Grandin, Euell, Southern, Ormerod, Edwards, Baptiste och Rachubka. Noterbart är att transferomsusade mittfältaren Adam är med i truppen. Vidare är försvararen Crainey inte tillgänglig på grund av en ankelskada och anfallaren Campbell (bäste målskytt med åtta mål) är tveksam till start (sjukdom). Målvakten Kingson startar troligen efter en lättare huvudskada.

Tränaren Holloway är bitvis en citatmaskin och stödde Sir Alex då Rooney inte vill skriva på kontrakt i höstas. För detta skall han ha respekt. Hemmalaget ligger på tolfte plats i tabellen och har överraskat många. Laget har ett blandat facit på Bloomfield Road med tre vinster, två oavgjorda och fyra förluster. Notera att laget i reservmålvakten Rachubka och Cathcart har två gamla United-spelare i leden.

Matchen visas på Viasat Fotboll med start 20.30


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS