Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United Review #35

United fortsätter att plocka poäng och närmar sig stadigt ligatitel nummer 19.
Senaste United Review.

DEN 13 JANUARI 2011
Anders Lindegaard är sjuk och kan därför inte debutera för reservlaget i matchen mot Bolton. John O’Shea är dock tillbaka i spel i vad som är Warren Joyces första match som ensam ansvarig för reservlaget. Solskjaers anda finns dock fortsatt över reservlaget och norrmannen Joshua King gör matchens enda mål (Manutd.com).

DEN 14 JANUARI 2011
Corry Evans och Ritchie De Laet blir utlånade för resten av säsongen – Evans går till Hull medan De Laet ska spela för Pompey (Muss.se).

Park Ji-Sung spelar hela matchen när Sydkorea spelar 1-1 mot Australien i de asiatiska mästerskapen.

Den förre Unitedspelaren Ronnie Wallwork har problem – nu är han gripen av polisen, misstänkt för bilstöld.

DEN 15 JANUARI 2011
Uniteds juniorer vinner med 4-3 mot Wolves i en thriller där det stod 3-3 i halvtid. McGinty avgör för United på övertid. Hendrie gånger två och Cole gör United övriga mål (Manutd.com).

Sir Ryan Giggs kan göra sin 600:e ligamatch mot Tottenham. Denna unika prestation uppmärksammas stort i media. The Daily Mail låter de som känner Giggs bäst uttala sig medan The Independent publicerar en utmärkt intervju med mannen själv.

Dagen producerar dåliga resultat för United då city, Chelsea och Arsenal samtliga inkasserar tre poäng. city toppar därmed, tillfälligt (?), Premier League.

DEN 16 JANUARI 2011
United åker till London och spelar 0-0 mot Tottenham [matchrapport/efter match].

Spurs-United var emellertid inte dagens enda intressanta match. Inte mindre än tre derbyn spelas och samtliga slutar oavgjort. I Birmingham får Villa 1-1 borta mot city. I nordöst lyckas Steve Bruces Sunderland kvittera i slutminuten mot Newcastle och undviker därmed ett nytt derbyfiasko (Newcastle vann ju med 5-1 på hemmaplan i höstas). Och så möts Liverpool och Everton på Anfield där Everton aldrig vinner. Så inte heller denna gång men vi kan glädja oss åt att Kenny Dalglish fortfarande är segerlös i denna sejour som Liverpoolmanager.

DEN 17 JANUARI 2011
Uniteds reserver krossar Bury med 8-0 bakom stängda dörrar i Manchester Senior Cup. I ett mycket starkt reservlag figurerar Paul Scholes, John O’Shea och Wes Brown (som i andra halvlek får spela i samma lag som bror Reece) i Uniteds startelva. Det gör även Anders Lindegaard som därmed får sin första match i engelsk fotboll. Obertan gör tre mål och King två medan Brady, Fabio och Vermijl gör varsitt – matchens lirare är dock Paul Scholes och Uniteds åtta mål kommer under den timme som Scholes spelar.

Sydkorea vinner med 4-1 mot Indien i de asiatiska mästerskapen och är klara för kvartsfinal. Lagkapten Park Ji-Sung spelar 76 minuter innan han blir utbytt.

FA anklagar Rafael för olämpligt uppträdande (Thefa.com).

Samtidigt väljer FA att bötfälla Ryan Babel för hans Twitterattack mot Howard Webb (Thefa.com).

DEN 18 JANUARI 2011
Rafael accepterar FAs anklagan om olämpligt uppträdande och ber om ursäkt. Kommer han likt Babel att klara sig undan med en böter (Manutd.com)?

Ravel Morrison räknas som en av Uniteds mest lovande spelare. Hans karriär riskerar dock på grund av problem utanför planen att ta slut innan den hinner börja. Nu sägs det att United överväger vad de ska göra med Morrison och att alla alternativ – inklusive att Morrison tvingas lämna klubben – är möjliga (The Guardian).

DEN 19 JANUARI 2011
Kungen är tillbaka! Fast tyvärr inte i United. Eric Cantona återvänder till fotbollen som fotbollsdirektör i New York Cosmos (The Telegraph).

Will Keane skjuter Uniteds juniorer till den femte omgången i FA Youth Cup – United bortabesegrar West Ham med 1-0. Newcastle eller Grimsby väntar i nästa omgång (Manutd.com).

David Gill bekräftar att United inom någon månad kommer att försöka skriva ett nytt kontrakt med Sir Ryan Giggs (M.E.N.). Etzaz Hussain har däremot gjort sitt i United – den unga norrmannen väljer att återvända till Vålerenga.

DEN 20 JANUARI
Danny Welbeck tvingas till operation och måste vila från fotbollen i minst en och en halv månad (M.E.N.).

DEN 21 JANUARI
En hel del att notera: Sir Ryan Giggs berättar att han ämnar att fortsätta spela fotboll minst ett år till (The Guardian). Rafael klarar sig undan med böter och en varning efter att ha varit på möte hos FA (Manutd.com). Antonio Valencia väntas göra comeback i slutet av februari (Manutd.com). Old Trafford kommer att stå värd för kvalfinalerna i League One och League Two (Manutd.com). Ruud van Nistelrooy och Sir Alex Ferguson är vänner igen, sedan holländaren bett Ferguson om ursäkt (The Guardian). Och så utesluter Ferguson att Danny Welbeck flytt till Sunderland ska bli permanent (M.E.N.).

DEN 22 JANUARI
Manchester möter Birmingham två gånger. Det goda Manchesterlaget vinner – United krossar Birmingham med 5-0 sedan Dimitar Berbatov gjort sitt tredje hattrick för säsongen [matchrapport/efter match] – medan det onda laget förlorar mot Aston Villa. Happy days.

DEN 23 JANUARI
Anderson levererar en unik teori kring varför England alltid förlorar i mästerskapen – engelsmännen springer för mycket… Anderson berättar också att han aldrig kommer att klippa sig (M.E.N.).


There is no chance I would ever consider having all my hair cut off. My hair is my life. It is so important to me. If you cut off my hair, it is like cutting out my heart or cutting off my legs. I would cry for days and days.

Anderson har ett ohälsosamt förhållande till sitt eget hår.