Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

That’s why we’ll be champions

Den här säsongen … puh. Det är inte så att den skrivs in i United-opusen för överlägsenheten, skickligheten, det fantastiska anfallsspelet.
Det här är en av de absolut underligaste säsonger jag kan dra mig till minnes. Visst, tidigare år har vi legat långt efter och ätit ikapp sakta men säkert och vunnit från till synes omöjliga positioner. Men nu … Det är svårt att sätta fingret på det. Men vi kan i alla fall konstatera att det här inte är den bästa upplagan av Manchester United de senaste 20 åren. I alla fall inte om vi kollar individuell skicklighet. Men sett till laganda, jävlaranamma och never know when you are-beaten-andan så är det här topp 3.
Att vinna ligan med det här spelet – fortfarande obesegrade! – vore en prestation som skulle gå utanpå mycket.
Kvällens intryck från tre-fyra olika sunk-streamar:
Bäst

  • Själva comebacken. Det är inga som helst konstigheter. Vi blev fullständigt avklädda i 45 minuter, höll på att släppa i in 0-3 direkt i andra och kunde ha fått en straff emot oss senare. Och så vänder vi och vinner. Inte osannolikt – tvärtom. Jag sa till en kollega strax efter 0-1: ”Det enda som är säkert med det här laget är att det aldrig får panik”.
  • Gibson ut Giggs in. Halvtidsbyten från SAF är ovanligare än Paul Scholes-intervjuer. Snyggt räddat.
  • Rooney ut Hernandez in. Hade inte hänt för ett år sedan. Då hade Berba rykt.
  • Hernandez levererar nästan alltid från bänken. Känns som att vi har sett det förut. Men det är ingen rolig stämpel att få, så vi hoppas få se Javier göra fler mål från start.

Inte bäst:

  • Vad i hela fridens namn pysslade backlinjen med i första halvlek? Fel i positionerna, fel i passningarna – alla kom fel in i matchen.
  • Varför i hela fridens namn får Wayne Rooney fortsätta starta matcher på vänsterkanten?
  • Varför finns Darron (höll på att skriva David, så högt håller jag honom) Gibson med i en förstaelva i Manchester United? Han är näst intill oduglig. Inte på det sätt att han inte håller som fotbollsspelare. Det gör han. Han är gedigen, funktionell som Lagerbäck skulle ha sagt. Men han tillför absolut ingenting.

Annars:

  • Liverpoolfansen försökte välta ambulansen som fraktade Alan Smith med brutet ben från Anfield för fyra-fem år sedan. Blackpoolfansen applåderade av Rafael när han bars av. Klass. Och såg ni hur orolig Fabio var? Broderskärlek.
  • Rafael har verkligen inte turen med sig. Hoppas att det ”bara” är hjärnskakning.
  • Var det en tillfällighet att det började smälla bakom den förre Bajen-keepern efter att Rooney gått av? Jag vidhåller att han bara spelar vidare på grund av sitt namn (och kanske även det faktum att han backcheckar). Han existerar för att göra mål. Det gör han inte. Han kan inte få starta mot Southampton. Det vore vansinnigt av SAF. Ser inget annat än Hernandez-Berbatov där – alternativt Hernandez-Owen. Rooney tjänar mer än hela Blackpooltruppen.

* Twitter är en fantasisk liten värld. Som används av världens snabbaste Unitedfan. Bland många andra.
* Snålt odds, tycker jag. I och för sig var insatsen snål också.
* SAF tyckte efter matchen att Charlie Adams hörnor var värda 10 mille pund. Charlie Adams fotbollsspelande skulle nog må bra av att fortsätta i Blackpool. I dagsläget är det bara pengarna som kan locka med Liverpool.
* Är det här bilden av en man med självförtroende?
En sån här dag skänker vi även en varm tanke till Jompa O. Han spelade från start senast, gjorde inte bort sig, bidrog med två assist. Belöning? Inte ens en plats i truppen.