Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ingen anledning till panik

Det twittrade MUSS efter första halvlek.
Och det slutade som det så ofta gör när det här laget – oavsett vilka spelare som är med – sparkar boll. Med vinst.
Bäst:

  • Det här lagets karisma, självgodhet, självsäkerthet, anda, moral … you name it. Det spelar ingen roll vilka som lirar, vinnarinstinkten genomsyrar allt. Ingen panik, aldrig panik i underläge. Så oerhört.
  • Måste erkänna att Michael Owen ser bra ut på den här nivån.
  • Lindegaard kändes stabil i sin debut. Inga konstigheter, ville sätta igång spelet snabbt, säker i luften, trygg med fötterna.

Inte bäst:

  • Nu ska vi minnas att SAF tog ut elva spelare på måfå, lite som när man själv spelar i ligacupen i Football Manager, utan hänsyn till speltid, speltid tillsammans och allt sånt. Därför såg det virrigt ut. Men – ett stort MEN – det ska ändå gå att kräva ett bättre passningsspel.
  • Obertan har som så många andra före honom kastats in i laget ena veckan, slängts ut i tre veckor för att sen slängas in igen. Det är inte det optimala för att visa vad man går för, men det här är ingen vanlig verksamhet så här gäller det att visa konkreta resultat direkt. Han var ju inblandad i kvitteringen, men det kändes som men tur än skicklighet. Krävs mer för att lyckas i den här klubben.
  • Anderson var verkligen oduglig.

Annars:

  • Så var jag faktiskt inte orolig efter 0-1 i paus. Inte ett dugg. Tyder på att jag äntligen börjar bli luttrad. Äntligen. Det är bra för hjärtat om inte annat.
  • Jag lägger inga värderingar i det här utan konstaterar bara: 0-2 i tisdags, ut med Darron Gibson, slutresultat 3-2. 0-1 i dag, ut med Gibson, slutresultat 2-1.
  • Jonathan Evans såg inte lika vimsig ut som han gjorde i sin värsta period i höstas, men den här vansinnigt onödiga egenskapen att så fort han kommer i hasorna på en anfallare så drar han på sig frispark kan han lägga ned.

* Vi har faktiskt förlorat tre matcher den här säsongen. Förutom pinsamma 0-4 på Boleyn Ground i cupen så torskade vi med 1-2 mot Kansas City Wizards och 2-3 mot C.D Guadalajara på försäsongen.
3 av 41.
Vi förlorar 7 procent av våra matcher, träningsfajter inkluderade.
Tar vi bort dom är förlustprocenten 3. Det är inte klokt.
* Barcelona vann med 3-0 i dag. Barca har 58 poäng på 21 matcher och 67-11 i målskillnad och är 18 poäng före trean med nästan halva serien kvar. Förra året vann dom ligan med 99 poäng och 98-24 i målskillnad.
Hade vi velat byta med dom? Ärligt?
Oklart.
Men det lutar mer åt ja än nej, eller?
* Självinsikt är a och o i den här branschen.
* Till sist: I dag, här och nu, kan vi väl alla vara överens om att vårt förstaval som anfallsduo heter Dimitar Berbatov och Javier Hernandez.