Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Southampton – Man Utd 1-2

Som förutspått, så ställde United på lördagen upp med större delen reserver i mötet mot Southampton i FA-cupen. Efter en seg start där man gick till pausvila med ett mål i baken kunde man efter några byten säkra mittfältet och vända på steken.

Det var Southampton som öppnade absolut bäst med ett resolut spel på mitten där United hade svårigheter att hitta sina positioner. Speciellt Obertan och Gibson visade stundtals upp ett fantastiskt märkligt spel som hemmalaget kunde utnyttja ett flertal gånger. Redan i minut 7 ramlade det in ett mål som dock utraderas av en korrekt dömd offside. Anderson hade även han svårt att ta tag i saker och såg väldigt svårsprungen ut.
Scholes, som för övrigt kanske var bäst på plan, stod i vägen för en total härdsmälta i första halvlek men ingen var nog särskilt överraskad att det var Southampton som ledde i paus. Lindegaard hade ett skakigt moment men såg därefter stabil ut. För Southamptons dunderrökare i nättaket via Chaplow kan han absolut inte klandras, klassmål.
Det var ingen vidare kvalite överlag sett över hela halvleken, det såg omotiverat och haltande ut. Obertan får nog priset för mest under isen även om hans namn dyker upp lite senare vid kvitteringen. Man ska inte vara snabb att dömma men det torde vara i matcher som dessa som man verkligen måste ta tag i sitt spel och visa att man hör hemma i den röda tröjjan.

Feguson stuvade om inför andra halvlek där Brown kom in för Fabio och O’shea bytte kant och Owen trycktes upp närmare Hernandez när Obertan drogs ut på högern. När dessutom Giggs och Nani byttes in så kändes United väldigt mycket säkrare i sitt spel och sin uppställning.
Målen som så dök upp via Owens skalle och Hernandez yttersida lilltå föll sig skapligt naturligt. Giggs skärande passning till 1-2 får vi nästan ta med oss som absolut snyggast. Soton gavs ett par chanser till kvittering, bland annat av Harding men bollarna visslade om än nära så ändock, utanför. Förra årets snedsteg mot Leeds återuprepade sig alltså inte och nog kan man tacka de gamla rävarna Giggs och Scholes för det.

All heder åt Southampton som tydligen ställde upp med reserver och ungdomar även dom, en annan dag hade det kanske gått vägen. Nu blir det däremot vi som får möta Crawley Town nästa omgång. En intressant match, Red Devils mot Red Devils. När både Chelsea och City dessutom tvingas till omspel och en extra match i kalendern så framstår givetvis vinsten som än bättre.

MATCHFAKTA | 29 JANUARI 2011 | 18.15 | The FA Cup
SOUTHAMPTON – MANCHESTER UNITED 1-2 (1-0)
Arena: St. Mary’s (Southampton) | Publik: 28 792 | Domare: Martin Atkinson
MÅLTIDMÅLSKYTT
1-045Chaplow
1-165Owen (Obertan)
1-275HERNANDEZ (Giggs)
LAGUPPSTÄLLNING
Lindegaard
O’Shea, Smalling, Evans, Fabio (Brown 46′)
Gibson (Giggs 58), Scholes, Anderson (Nani 58)
Obertan, Owen, Hernandez
Avbytare: Kusczcak, Bebe, Rooney, Berbatov
Varningar: Ingen
Southampton: Bialkowski – Butterfield, Seabourne, Fonte, Harding – Chaplow (Gobern 84′), Schneiderlin, Do Prado (N’Guessan 79′), Oxlade-Chamberlain – Lampbert, Barnard (Dickson 73′)
Avbytare: Davis, Richardson, Martin, Doble
Varningar: Butterfield
STATISTIK (BBC)SOUTHAMPTON-UNITED
SKOTT13-11
SKOTT PÅ MÅL7-5
HÖRNOR5-3
FRISPARKAR13-6
OFFSIDE?
BOLLINNEHAV49%-51%