Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Den bäste vi haft


Om George Best var pur talang är Gary Neville hans raka motsats. Du hittar ingenting som kan räknas som talang i Gary Neville – inte i jämförelse med Bestie.
Gary är träning, träning, hjärtan, träning och lite träning till.
Men om Best var en dribbler, en stjärna som för evigt är förknippad med Uniteds historia så är det också precis det Gary Neville är. Han är ingen legend på samma sätt i mina ögon, jag har svårt att sätta fingret på varför, men han är en av våra bästa och mest lojala spelare. Ett fan som fick chansen att spela i sin klubb under dess mest framgångsrika period.
Hans största tid i klubben sammanföll också med David Beckhams största tid i klubben. Två polare som hade ett fantastiskt samarbete genom åren.
”I have been a Manchester United fan all my life and fulfilled every dream I’ve ever had. I am disappointed my playing days are at an end. But it comes to us all and it’s knowing when that time is. For me, that time is now.I have played in the most incredible teams and played with and against some of the best players in the world. I have been lucky to have been part of the United team’s achievements and the club’s great success.
”There are so many people I want to thank and, of course, top of that list is Sir Alex. He has given me so many opportunities and unerring support over the last 20 years. He is truly one of the greatest managers and I have to thank him for that.”
Han sparkade ut Paul Parker ur laget och vi har aldrig haft en riktigt långsiktig lösning bakom honom förrän Rafael da Silva slog igenom. Phil Bardsley och Danny Simpson har försökt att ta sig in men skeppats iväg. Wes Brown har gjort bra ifrån sig där, men är ju mittback och Jompa O’Shea är Jompa.
England har haft samma problem och dom har fortfarande inte hittat någon ersättare.
* Owen Hargreaves fick plats i Uniteds PL-trupp, och tidningarna nappade med rubriker ”ännu en chans för Hargreaves”. I går släpptes Uniteds CL-trupp och där fanns inte Hargo med. Det är nu TRE månader sedan han gjorde sin 4-minuterscomeback och det tar inte TRE MÅNADER att komma tillbaka efter en vanlig sträckning.
Att han inte passar på att förkunna sin pensionering nu är väl för att han vill ha sina stålar till kontraktet går ut i maj. Förståeligt.
* Cesc Fabregas har en person som försvarar honom om han så skulle ta en slägga och slå ihjäl en motståndare med i mittcirkeln vid avspark. Arsene Wenger anklagar i dag David Moyes för att vara en lögnare och hitta på att Fabregas angrep domaren i halvtid när Arsenal och Everton möttes häromdagen.
”But for me what is the most important is the player behaves well. When Cesc is on the pitch, he tries to play football – I cannot say everybody who plays against him tries to do that.”
Yeah, right.
Det här är alltså den Cesc Fabregas som har lika många gula kort, fem, som mittbackarnar Roger Johnson, Robert Huth och Nemanja Vidic. Och fler än Joey Barton, Lee Bowyer och El-Hadji Diouf.